coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSEC Üyesinden Şaşırtan Kripto Para İtirafı Geldi! "Felaket Oldu!"

SEC Üyesinden Şaşırtan Kripto Para İtirafı Geldi! “Felaket Oldu!”

Mark Uyeda, SEC'in kripto para birimlerine yönelik tutumunun tüm sektör için bir felaket olduğunu itiraf etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC içerisinde kripto para sektörüne karşı ılımlı yaklaşımıyla bilinen Mark Uyeda önemli açıklamalarda bulundu.

Tam Bir Felaket Oldu!

ABD medyasından Fox Business’e konuşan SEC üyesi Mark Uyeda, düzenleyicinin kripto para birimlerine yönelik tutumunun tüm sektör için bir felaket olduğunu itiraf etti.

SEC’nin kripto şirketlerinin yasalar çerçevesinde nasıl faaliyet göstermesi gerektiği konusunda açık ve net bir rehberliğinin olmadığını kabul ederek SEC yerine mahkemelerin düzenlemeleri yorumlamak zorunda kaldığını ve bu durumun da karışık sonuçlar doğurduğunu belirtti.

“Son birkaç yıldır uyguladığımız politikalar ve yaklaşımın tüm kripto sektörü için gerçekten bir felaket olduğunu düşünüyorum.

Bu ‘politikayı’ yaptırım yoluyla gönderiyoruz ancak kripto konusunda rehberlik sağlamak için hiçbir şey yapmadık. Ve sonuç olarak, mahkemeler bunu başardı. Ve farklı mahkemeler farklı kararlar verdi.”

Son olarak SEC’in Crypto. Com isimli borsaya gönderdiği Wells Bildirimi ve borsanın SEC’e açtığı dava hakkında yorum yapmayı reddeden Uyeda konu ilgili şunları söyledi: “Bu davanın ayrıntıları hakkında yorum yapmayacağım. Bu dava ne yapabileceğiniz veya ne yapamayacağınız, bir tür menkul kıymet teklifine dahil olduysanız nasıl kayıt olacağınız, bir aracı kurum olarak nasıl düzenleneceğiniz, bir borsa olarak nasıl kayıt olacağınız konusunda yorumlayıcı bir rehberlik sağlamadığımız gerçeğinden kaynaklanan daha geniş bir hayal kırıklığının bir parçasıdır.”

İlgili Haber  Sıcak Gelişme! SEC Bir Kripto Para Borsasına Daha Wells Bildirimi Gönderdi!

SEC Ne Yapmalı?

SEC’in kripto konusunda ne yapması gerektiği konusundaki soruya Uyeda “SEC’in burada menkul kıymetler yasalarının kapsamına tam olarak neyin girip neyin girmediği konusunda net rehberlik ve yorumlar yapması gerekiyor.” dedi.

Uzmanlar SEC üyesi Mark Uyeda’nın yorumlarını Başkan Gary Gensler’in liderliğindeki SEC’nin eksik ve hatalarının açık bir kabulü olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Bilindiği üzere Mark Uyeda da kripto para destekçisi olan SEC üyelerinden biri ve Ocak ayındaki spot Bitcoin ETF’lerindeki onay kararını desteklemişti.

İlgili Haber  SEC Üyeleri Bitcoin ETF'i İçin Hangi Yönde Oy Kullandı? Başkan Gensler'in Oyu Belirleyici Oldu

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları