coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin2.8 Milyar Dolarlık Mt. Gox Bitcoin'leri Hakkında Yeni Gelişme Var: Analistlere Göre...

2.8 Milyar Dolarlık Mt. Gox Bitcoin’leri Hakkında Yeni Gelişme Var: Analistlere Göre Piyasayı Rahatlatabilir

Mt. Gox'u mevcut durumda yöneten kuruluş, 2.8 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) hakkında yeni bir açıklama yayınladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Mt. Gox’un varlıklarını denetleyen kayyum, Bitcoin (BTC) alacaklıları için geri ödeme son tarihini bir yıl uzatarak 31 Ekim 2025’e çekti.

Perşembe günü Mt. Gox web sitesi aracılığıyla yapılan duyuru, iflas eden kripto para borsasının uzun süredir devam eden hikayesindeki en son gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto borsası olan Mt. Gox, 2014 yılında büyük bir hack saldırısının ardından çökmüştü. O tarihten bu yana borsa, yıllar süren gecikmelerin ardından nihayet Temmuz ayında başlayan bir süreçle, geri kazanılan varlıkların yaklaşık 9 milyar dolarını alacaklılarına geri ödemek için çalışıyor. İlk geri ödemelere rağmen, Arkham Intelligence’ın verilerine göre Mt. Gox bağlantılı kripto cüzdanları hala yaklaşık 2.8 milyar dolar değerinde önemli bir miktar olan 44.900 Bitcoin (BTC) tutuyor.

Mt. Gox kayyumu yaptığı açıklamada, birçok alacaklının gerekli prosedürleri tamamlamadıkları için henüz geri ödemelerini alamadıklarını açıkladı. Kayyum, “Önemli sayıda geri ödeme alacaklısı, geri ödeme sürecinde ortaya çıkan sorunlar gibi çeşitli nedenlerden dolayı geri ödemelerini alamadı” dedi.

İlgili Haber  Bir Ülke Daha Bitcoin'i Resmi Para Birimi İlan Edebilir! Başkan Adayı Açıklama Yaptı

Bu yılın başlarında, Bitcoin fiyatı Mt. Gox dağıtımı ve zincir içi transferler beklentisinden olumsuz etkilenmiş, piyasa gözlemcileri yaklaşık on yıl sonra yeniden erişim sağladıklarında bu geri kazanılan varlıkların ne kadarının alacaklılar tarafından satılacağı konusunda spekülasyonlar yapmıştı. Ancak geri ödeme süresinin bir yıl daha uzatılması kısa vadede bu endişelerin giderilmesine yardımcı olabilir.

Coinbase analistleri David Duong ve David Han Cuma günü yayınladıkları bir raporda, “Bu durum arz fazlalıklarına ilişkin kısa vadeli endişeleri giderebilir, ancak zincir üzerindeki fonlar yeniden hareket etmeye başladığında aşağı yönlü dalgalanma için yer olabilir” yorumunda bulundu.

Erteleme, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaşatabilecek potansiyel bir Bitcoin akışına ilişkin korkuları geçici olarak hafiflettiği için kripto para piyasasına bir miktar rahatlama sağladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları