coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Fiyatı Neden Yükseldi? Analist BTC İçin 2025 Yılı İlk Çeyreği Fiyat...

Bitcoin Fiyatı Neden Yükseldi? Analist BTC İçin 2025 Yılı İlk Çeyreği Fiyat Tahminini Açıkladı!

Bir kripto para analisti, Bitcoin fiyatındaki yükselişin nedenini açıkladı ve bir fiyat tahmininde bulundu. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC), hafta sonu yaşanan konsolidasyon döneminin ardından son birkaç saat içinde %6’lık bir yükselişle 66.000 doların üzerine çıktı ve 200 günlük hareketli ortalamasını aştı.

Bu kırılma, özellikle son zamanlarda bu kilit seviyeyi aşmak için yapılan birkaç başarısız girişimden sonra, traderların dikkatini çekiyor. Bitget Baş Analisti Ryan Lee’ye göre, şu anda odak noktası Bitcoin’in momentumunu sürdürebileceği ya da başka bir geri çekilmeyle karşılaşıp karşılaşmayacağı.

“Bitcoin’in 65.000 doların üzerine çıkması, özellikle son dönemdeki coin birikimi ve ABD başkanlık seçimleriyle ilgili yenilenen iyimserlik göz önüne alındığında önemli” diyen Lee, olumlu piyasa duyarlılığına katkıda bulunan faktörlere dikkat çekti.

İlgili Haber  Beklenen Proje, Sonunda Altcoin Piyasaya Süreceğini İlan Etti!

Kripto para piyasasındaki yükseliş, ABD Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) gelen olumlu enflasyon verileriyle aynı zamana denk geliyor. Cuma günü açıklanan ÜFE raporu, enflasyonist baskıların hafiflediğini gösteren %0.1’lik artış beklentisinden daha düşük bir %0’lık rakam gösterdi. Gıda ve enerji gibi değişken kalemleri dışarıda bırakan Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) de %0.2’lik tahminlere kıyasla %0,1 ile beklentilerin altında kaldı. Yıllık ÜFE oranı %1.8 olarak gerçekleşerek kripto para birimleri gibi riskli varlıklara yönelik yatırımcı duyarlılığını daha da destekledi.

Lee, olumlu enflasyon verilerinin Bitcoin’in yukarı yönlü hareketinin devam etmesi için bir katalizör görevi görebileceğini belirtti. “ÜFE raporu, bir önceki TÜFE açıklamasıyla artan enflasyona ilişkin endişeleri hafifletti. Bu durum Bitcoin’in mevcut rallisini desteklemeye yardımcı oldu ve yılsonu dalgalanmasının önünü açabilir” dedi.

İleriye dönük olarak Lee, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 50.000 ila 80.000 dolar aralığında işlem göreceğini ve 2025’in ilk çeyreğinde daha geniş dalgalanmalar yaşanabileceğini tahmin ediyor. “Temel ekonomik göstergeler olumlu seyretmeye devam eder ve Bitcoin mevcut direnç seviyelerini aşarsa, özellikle de çeşitli piyasa katalizörleri devreye girdikçe, yukarı doğru daha fazla ivme görebiliriz” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları