coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Tarih Tekerrür Mü Edecek? ABD Seçimleri Öncesi Mega Boğa İddiası Ne...

Bitcoin’de Tarih Tekerrür Mü Edecek? ABD Seçimleri Öncesi Mega Boğa İddiası Ne Kadar Doğru?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz seçimler öncesinde yaşadığı rallilere benzer bir ralli mi yaşayacak? İşte analizlerin görüşleri.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

QCP Capital, Bitcoin’in son dönemde 62.000 dolardan 65.000 dolara yükseldiğini ve yaklaşık 80 milyon dolarlık kaldıraçlı BTC ve ETH pozisyonunun tasfiye edildiğini vurgulayan bir piyasa analizi yayınladı.

Bazıları fiyat artışını Mt. Gox’un geri ödeme süresini Ekim 2025’e uzattığı haberine bağlarken, QCP Capital bu bilginin geçtiğimiz Cuma günü zaten kamuoyuna duyurulduğunu belirtiyor.

Firma, çeşitli faktörler ralliyi açıklayabilse de, zamanlamanın özellikle ilginç olduğunu, çünkü Ekim ortasına, ABD başkanlık seçimlerinden sadece üç hafta öncesine denk geldiğini öne sürüyor. QCP Capital, hem 2016 hem de 2020’de Bitcoin’in seçimlerden tam üç hafta önce başlayan önemli fiyat hareketleri gördüğüne dikkat çekerek geçmiş seçim döngüleriyle paralellik kurdu. 2016’da BTC 600 dolardan Ocak ayı başında iki katına çıkarken, 2020’de benzer bir dönemde 11.000 dolardan 42.000 dolara yükseldi.

İlgili Haber  FED Üyesi Waller'dan Sıcak Açıklamalar Geldi! Faiz İndirimi Hakkında Konuştu!

İçinde bulunduğumuz ayın daha az etkileyici olmasına rağmen, Bitcoin Ekim ayındaki %21’lik tarihsel ortalama kazanca kıyasla yalnızca %1.2 arttı, QCP Capital son rallinin bir dönüm noktası olabileceğine inanıyor. Firma, aylarca süren menzile bağlı ticaretin ardından, bugünkü fiyat hareketinin piyasanın önceki modellerin tekrarı için hazırlandığını gösterebileceğini vurguluyor.

Spot fiyatlar yükselmeye devam ettikçe, QCP Capital piyasa katılımcılarının dördüncü çeyrek kâr hedeflerine odaklanmasını ve Bitcoin’in seçim öncesinde ivme kazanıp kazanamayacağını yakından takip etmesini bekliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları