coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiBitcoin Yükselirken FED Üyesi Daly, ABD Ekonomisi ve Faizler Hakkında Konuştu!

Bitcoin Yükselirken FED Üyesi Daly, ABD Ekonomisi ve Faizler Hakkında Konuştu!

Bitcoin fiyatında yükseliş havası sürerken FED yetkilisi Mary Daly'den bugün önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

San Francisco FED Başkanı Mary Daly bugün yaptığı açıklamada geçen ayki faiz indirimine rağmen FED’in para politikasının enflasyonu etkili bir şekilde düşürmeye devam ettiğini teyit etti.

New York Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Daly, son düzeltmeyi, enflasyonu düşürmedeki ilerleme ile ekonomik büyüme üzerindeki kontrolü sürdürme ihtiyacını dengelemek için gerekli bir önlem olarak nitelendirdi.

FED, Eylül ayında federal fon oranını yarım puan düşürerek hedef aralığını %4,75 ile %5 arasına çekmişti. Daly bunu faiz oranı politikasının “doğru boyutlandırılması” olarak nitelendirdi. Daly hazırladığı konuşmasında “İlerleme kaydettik ve politika dizginlerini biraz gevşetiyoruz, ancak bırakmıyoruz” dedi. Daly, bu ayarlamayla bile politikanın kısıtlayıcı olmaya devam ettiğini ve FED’in %2’lik hedefine ulaşmak için enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Daly gelecekteki para politikası hamlelerine ilişkin beklentilerini belirtmezken, FED’in enflasyonu yönetme konusunda uyanık ve bilinçli kalmasının önemini dile getirdi. Daly, hedef enflasyon oranına ulaşmanın, özellikle tam istihdamla karakterize edilen bir iş piyasası bağlamında çok önemli olduğunu belirtti.

İlgili Haber  Son 4 Yılda 500 Milyon Dolarlık Bitcoin Biriktiren Dev Balina, Yükseliş Sonrası Hamlesini Yaptı!

FED’in geçen ay hedef faiz oranını düşürme kararı, enflasyonist baskıların azalması ve işgücü piyasasında ortaya çıkan risklere dayanıyordu. FED ayrıca yıl sonuna kadar 50 baz puan daha faiz indirimi planladığını belirtti. Ancak beklenenden daha güçlü gelen Eylül ayı işe alım verileri, işgücü piyasasının beklenenden daha güçlü olduğunu gösterdiğinden, gelecekteki faiz indirimlerinin hızı ve kapsamı hakkında soru işaretleri yarattı.

Daly, enflasyonist baskıların önemli ölçüde azaldığını ve istihdam piyasasının istikrara kavuştuğunu belirterek ekonominin durumu hakkında iyimser olduğunu söyledi. “Ekonomi açıkça daha iyi bir yerde” diyen Daly, Fed’in ikili görevi olan istikrarlı fiyatlar ve tam istihdama yönelik risklerin artık dengelendiğini de sözlerine ekledi.

Daly, %4.1 olan mevcut işsizlik oranının uzun vadeli ortalama ile uyumlu olduğunu ve işgücü piyasası koşullarının pandemi öncesi seviyelere yakın olduğunu gösterdiğini söyledi. Daly ayrıca, istihdam piyasasının artık önemli bir enflasyonist baskı kaynağı olmadığını belirterek, FED’in istihdam seviyelerini yönetirken enflasyonu düşürme çabalarının meyvelerini verdiğine işaret etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
El Professor

Dünyanın fed den topyekün kurtulacağı günü iple çekiyorum

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları