coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin-Dolar Endeksinde Kritik Gelişme! Ayrışma Gerçekleşecek Mi? İşte Detaylar

Bitcoin-Dolar Endeksinde Kritik Gelişme! Ayrışma Gerçekleşecek Mi? İşte Detaylar

ABD başkanlık seçimleri yaklaştıkça, Bitcoin'in dolar endeksi (DXY) ile tarihsel olarak ters yönlü ilişkisi mercek altına alınıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD başkanlık seçimleri yaklaştıkça, Bitcoin’in dolar endeksi (DXY) ile tarihsel olarak ters yönlü ilişkisi mercek altına alınıyor.

Bitcoin’in Dolar Endeksi ile Negatif Korelasyonu ABD Seçimleri Öncesinde Baskı Altında

Piyasa sinyalleri, bu uzun süredir devam eden dinamiğin değişebileceğini ve yatırımcıların daha güçlü bir dolar beklentilerine rağmen Bitcoin’e (BTC) yukarı yönlü pozisyon almak istediklerini gösteriyor.

Dolardaki Güce Rağmen Bitcoin’de Yükseliş Hissi

  • Chicago Ticaret Borsası’ndan (CME) alınan opsiyon verileribir aylık 25-delta BTC risk tersine çevirmelerinin (alım ve satım opsiyonları için ödenen primin bir ölçüsü) şu anda 1,20 seviyesinde olduğunu ve önümüzdeki dört hafta boyunca Bitcoin için yükseliş eğilimine işaret ettiğini gösteriyor.
  • Alım opsiyonu alıcısı tipik olarak yükseliş eğiliminde olup piyasanın yükselmesini beklerken, satım opsiyonu alıcısı aşağı yönlü risklere karşı korunmayı amaçlar.

Bu arada, Amberdata verilerine göre, kripto opsiyon borsası Deribit’te 8 Kasım ‘daki seçim tarihi civarında vadesi dolan sözleşmeler için risk dönüşleri de çağrı tercihini yansıtıyor.

Buna karşılık, önemli bir DXY bileşeni olan euro-dolar (EUR/USD) çiftindeki döviz opsiyonları, doların gücünün devam ettiğine işaret eden -0,39’luk 30 günlük risk tersine çevirme değeri ile düşüş eğilimi gösteriyor. Benzer eğilimler GBP/USD opsiyonlarında da görülüyor.

BTC DXY Trendlerine Meydan Okuyor, Son Ayların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

TradingView verilerine göre, dolar endeksinin 103,00 seviyesinin üzerinde sabit kalmasına ve Eylül sonundan bu yana %3’lük bir yükselişi konsolide etmesine rağmen, Bitcoin 29 Temmuz‘dan bu yana en yüksek seviyesi olan yaklaşık 68.000 dolara yükseldi.

Bu ayrışma Bitcoin’in dolar endeksinden ayrışmaya başladığını gösteriyor ki bu eğilim ABD seçimleri yaklaştıkça daha da yoğunlaşabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları