coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerKripto Para Verilerinde Kritik Metrik Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Çıktı!

Kripto Para Verilerinde Kritik Metrik Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Çıktı!

Yayınlanan yeni bir rapora göre kripto para sektöründe bir metrik tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Andreessen Horowitz’in web3 girişim sermayesi bölümü a16z crypto tarafından yapılan yeni bir çalışma, kripto para aktivitesinin ve kullanımının 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Bugün yayınlanan rapor, küresel kripto sahipliğinde ve aktif katılımda önemli bir büyüme olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, şu anda dünya çapında yaklaşık 617 milyon kripto para sahibi var ve Eylül ayı itibariyle ayda 60 milyona kadar aktif kullanıcı bulunuyor. Aktif kripto para adreslerinin sayısı bu yıl 220 milyonu aştı. Ethereum Sanal Makine (EVM) zincirleri arasında Base 22 milyon adresle başı çekerken, Solana 100 milyondan fazla adresle EVM dışı alana hükmediyor. Mobil cüzdan kullanımı da bu yıl yeni zirvelere ulaştı ve Amerika Birleşik Devletleri küresel kullanıcıların %12’sini oluşturdu.

Raporda ayrıca, Ethereum’un Mart 2024’te EIP-4844 uygulamasını içeren Dencun yükseltmesinin büyümeyi artırmada çok önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Yükseltme, Katman 2’lerdeki ETH değerinde %36’lık bir artışa ve Katman 1 ücretlerinin yüzdesi olarak Katman 2 ödemelerinde %94’lük bir düşüşe yol açtı.

İlgili Haber  Çin'in Aynası Hong Kong, Kripto Paralar İçin Gelecek Planlarını Yayınladı!

a16z crypto’da Veri Bilimcisi olan Daren Matsuoka bir e-postada, “Blok zincirlerinin ölçeklendirilmesini hızla geliştiren ve uygulamalar ve kullanıcı etkinliği için yeni olasılıkların kilidini açacak olan kripto altyapısı için bir dönüm noktasında olduğumuz görülüyor” dedi.

a16z crypto’da Veri Bilimcisi olan Daren Matsuoka bir e-postada, “Blok zincirlerinin ölçeklendirilmesini hızla geliştiren ve uygulamalar ve kullanıcı etkinliği için yeni olasılıkların kilidini açacak olan kripto altyapısı için bir dönüm noktasında olduğumuz görülüyor” dedi. Matsuoka sözlerine şunları da ekledi: “Kullanıcı işlem ücretlerindeki keskin düşüş, stablecoin’lerin ürün-pazar uyumunu bulmasına yardımcı oldu. Ayrıca, NFT’ler etrafındaki davranışlarda, daha düşük maliyetli, sosyal toplama ve yüksek fiyatlı, spekülatif ikincil piyasalarda daha az faaliyet ile çok ilginç bir değişim gördük.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları