coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Fiyatı 2024 Yılı Sonunda Kaç Dolar Olacak? İşte Yatırım Şirketinin Tahmini

Bitcoin Fiyatı 2024 Yılı Sonunda Kaç Dolar Olacak? İşte Yatırım Şirketinin Tahmini

Bitcoin fiyatının 2024 yılı sonunda kaç dolar seviyesinde olacağına dair bir yatırım şirketi tahmin açıklamasında bulundu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Wealthtech firması Aspen Digital’in yeni raporuna göre Bitcoin’in fiyatı 2024 yılı sonuna kadar 100.000 doları geçebilir.

Yılın ikinci yarısında Asya’da 80’den fazla aile ofisi, yüksek net değere sahip birey ve varlık yöneticisiyle yapılan ankete katılanların %31’inin Bitcoin’in 2025’ten önce bu dönüm noktasını aşacağından emin olduğunu ve kendilerini buna göre konumlandırdıklarını ortaya koyuyor.

Aspen Digital, “Son dönemdeki piyasa dalgalanmalarına rağmen, özel servet sektörü dijital varlıklara giderek daha fazla ilgi duyuyor ve tahsisat seçeneklerini araştırıyor” dedi.

Bu rapor kripto para piyasasında artan iyimserliğe işaret ediyor. Bitcoin kısa süre önce 68.000 dolara kadar yükseldi ve birçok analist dünyanın en büyük kripto parasının önümüzdeki haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Aspen Digital, Bitcoin için olumlu görünüme katkıda bulunan birkaç temel faktör tanımlıyor:

Makroekonomik koşullar, özellikle de FED’in olası faiz indirimleri, Bitcoin’in yükseliş beklentilerinin arkasındaki önemli etkenler olarak gösteriliyor. Düşük faiz oranları genellikle yatırımcılara daha fazla likidite sağlayarak onları kripto paralar gibi daha riskli varlıklara daha fazla sermaye ayırmaya teşvik eder.

İlgili Haber  FED Üyesi Waller, Kripto Para Sektörü Hakkında Sıcak Açıklamalar Yaptı!

Rapora göre, Bitcoin madencilerinin blok zincirini korumak için aldıkları ödülleri azaltan Nisan 2024 yarılanma olayı da mevcut boğa piyasasının başlamasında rol oynadı. Yaklaşık her dört yılda bir gerçekleşen yarılanma olayları, piyasaya giren yeni Bitcoin arzını sınırlıyor. Artan taleple birleştiğinde, bu arz sıkışıklığı genellikle fiyat artışlarıyla sonuçlanır.

Kurumsal sermaye akışı da bir diğer önemli faktör. Ocak ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onayladı. Aspen Digital, BlackRock gibi önde gelen Wall Street firmaları tarafından yönetilen bu ETF’lerin dijital varlık alanına milyarlarca dolar kazandırdığını belirtiyor.

Spot ETF’ler kurumların Bitcoin’e erişimini kolaylaştırarak dijital cüzdanları ya da özel anahtarları yönetmenin karmaşıklığı olmadan Bitcoin’e erişim sağlamalarına olanak tanıyor. Japonya, Singapur ve Güney Kore gibi pazarlarda benzer ETF’lerin potansiyel onayının kurumsal ilgiyi daha da artırması ve fiyatları yükseltmesi bekleniyor.

Yaklaşan ABD başkanlık seçimleri de bir diğer önemli faktör ve yatırımcılar bunun Bitcoin fiyatı üzerindeki potansiyel etkisini yakından izliyor. Aspen Digital, bazı yatırımcıların Donald Trump’ın kazanması durumunda önemli bir ralli beklediğini ve Bernstein’daki analistlerin 90.000 dolara kadar bir artış tahmin ettiğini belirtiyor. Buna karşılık, Kamala Harris’in kazanması halinde Bitcoin’in 40.000 dolara kadar düşebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları