coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinAnalistler Bitcoin İçin Rekor Tahmininde Bulundu: "ABD Seçim Sonuçlarının Önemi Yok, Bu...

Analistler Bitcoin İçin Rekor Tahmininde Bulundu: “ABD Seçim Sonuçlarının Önemi Yok, Bu Seviyeye Çıkabilir”

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin için opsiyon traderlarının büyük bir rekor beklediğine dair işaretler var.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin opsiyon yatırımcıları, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin sonucundan bağımsız olarak, BTC’nin Kasım ayı sonunda 80.000 dolara ulaşarak rekor kırması üzerine büyük tahminlerde bulunuyor.

Opsiyon Trader’ları Seçimden Bağımsız Şekilde Bitcoin’de Rekor Bekliyor

5 Kasım seçimleri yaklaşırken, opsiyon piyasaları özellikle seçim günü civarında vadesi dolacak sözleşmeler için yüksek zımni volatilite gösterdi. Yatırımcılar, Bitcoin’in gelecekteki performansı hakkında artan iyimserliğe sinyal vererek, öncelikle daha yüksek fiyatlardan Bitcoin satın alma hakkı veren alım opsiyonlarını tercih ediyor.

Bir kripto ana aracı kurumu olan FalconX’in araştırma müdürü David Lawant, bu iyimserliğin geniş bir piyasa mutabakatından kaynaklandığına inanıyor. Lawant, “Analizimiz, yaklaşan seçimlerle ilgili opsiyon faaliyetlerinin kayda değer bir üst taraf ağırlıklı eğilim sergilediğini gösteriyor” dedi ve Bitcoin’in seçimi kimin kazandığına bakılmaksızın iyi bir performans göstermesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Siyasi manzara da bir faktör. Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump kripto paralara olan desteğini dile getirdi ve Bitcoin bazen bir “Trump trade’i” olarak anıldı. Bu arada, Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden’ın yönetimi altında alınan daha katı duruşun aksine, endüstri için düzenleyici çerçeveleri destekleme sözü verdi. Bununla birlikte, potansiyel FED faiz indirimleri ve enflasyon gibi diğer faktörler de piyasadaki iyimserliği artırıyor.

İlgili Haber  5 Milyon Kişinin Kullandığı Kripto Para Platformu, Bir Hack Saldırısına Uğradı! Kişisel Bilgiler Çalındı!

Piyasa duyarlılığının önemli bir göstergesi olan put-to-call oranı, Bitcoin için yıl sona ererken düşme eğilimi göstererek daha fazla yatırımcının put yerine call satın aldığına işaret ediyor. En büyük kripto opsiyon borsası Deribit’ten alınan veriler, Kasım kontratları için açık pozisyonların 80.000 dolarlık strike fiyatında yoğunlaştığını ve 70.000 dolara ilave ilgi olduğunu gösteriyor. Aralık kontratları için ise yatırımcılar 100.000 dolara varan seviyeleri hedefliyor.

SwapGlobal’ın kurucu ortağı Yev Feldman, Bitcoin için traderların sürekli olarak bir kırılma için pozisyon aldıklarını belirtti. Feldman, “Seçimden sonra aşağı doğru düşmek için sınırlı neden var, bu yüzden yukarı daha mantıklı” diye açıkladı.

Alım opsiyonlarının primlerinin satım opsiyonlarına kıyasla daha yüksek olması, özellikle de bir günlük vadeyi aşan kontratlar için, yatırımcıların yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Lawant, “Bu durum, yatırımcıların opsiyon piyasasını aşağı yönlü risklere karşı bir koruma aracı olarak kullanmaktan ziyade potansiyel yukarı yönlü riskleri yakalamak için bir araç olarak kullandığını gösteriyor” diye ekledi.

Ancak, Bitcoin dışı kripto paralar için görüşler daha bölünmüş durumda. Piyasa, altcoinlerin farklı seçim senaryolarına nasıl tepki verebileceği konusunda daha az fikir birliği gösteriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları