coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Fiyatında ABD Seçimi Rüzgarı Esebilir! İşte Analistin Beklediği Hareket

Bitcoin Fiyatında ABD Seçimi Rüzgarı Esebilir! İşte Analistin Beklediği Hareket

Bir kripto para analisti, yaptığı açıklamasında ABD seçimlerini Bitcoin fiyatı için önemli bir olay olarak nitelendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Arbelos Markets CEO’su Joshua Lim’e göre, Bitcoin opsiyon yatırımcıları 5 Kasım’daki ABD başkanlık seçimlerinin ardından potansiyel bir fiyat artışına hazırlanıyor.

Lim, özellikle 70.000 ila 80.000 dolarlık strike fiyatı aralığında, seçimden sonra sona eren alım opsiyonlarını satın alan traderlarda gözle görülür bir artış olduğunu belirtti.

Lim, “Getiri arayanların ay sonu sistematik satışları ile seçim öncesi opsiyonları satarak ucuzlayan seçim sonrası alım opsiyonlarını satın almaya yönelik ‘’keskinleştirme‘’ eğiliminin bir kombinasyonu oldu” dedi. Bu strateji, traderların küresel piyasalardaki mevcut belirsizliklere rağmen Bitcoin için yukarı yönlü bir fiyat kırılması beklediğini gösteriyor. Lim sözlerine şöyle devam etti: “70.000-80.000 dolar aralığında call alımlarında ve seçim sonuçlandıktan sonra zımni volatilite beklentisi nedeniyle 100.000 dolar ve üzeri call satışlarında bir artış görüyorum.”

İlgili Haber  Standard Chartered, Bitcoin'de Yeni Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi İçin Tarih Verdi!

Lim’e göre Bitcoin, özellikle eski Başkan Donald Trump’ın zafer kazanması durumunda, hem enflasyondan korunma hem de ABD başkanlık seçimleri için potansiyel bir temsilci olarak görülmeye başlandı. Lim, “Opsiyon piyasası ABD seçim gününde %7’lik bir hareketi fiyatlıyor ki bu da BTC’nin risk varlıklarına olan betasına kıyasla biraz düşük kalıyor” dedi.

Blok zinciri tabanlı tahmin piyasalarında, Trump’ın kazanma şansı önemli ölçüde arttı. Polymarket’te şu anda Trump’ın zafer şansı %60.3 iken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’inki %39.6.

Lim ayrıca BTC opsiyonlarında düşen put-call hacim oranına işaret ederek, call opsiyonlarına odaklanan faaliyetlerde net bir artış olduğunu belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları