coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBRICS Dolar Hakimiyetini Kırarsa Bitcoin'in Durumu Ne Olur? Olumlu Mu Olumsuz Mu?

BRICS Dolar Hakimiyetini Kırarsa Bitcoin’in Durumu Ne Olur? Olumlu Mu Olumsuz Mu?

Son zamanlarda adından söz ettiren BRICS birliği, doların hakimiyetini azaltırsa Bitcoin'de durum nasıl olur?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

BRICS birliği, ABD dolarının uluslararası ticaretteki küresel önceliğini azaltmak için adımlar atıyor ve bu da Bitcoin’e (BTC) potansiyel olarak önemli bir destek sağlıyor.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS, kısa süre önce İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni de içine alacak şekilde saflarını genişletti. Bu ülkeler birlikte dünya GSYH’sinin üçte birinden fazlasını oluşturuyor ve şimdi alternatif uluslararası ödeme sistemlerini araştırıyorlar.

Ülke delegeleri bu hafta bir araya geldi ve dolar bazlı Swift sisteminden uzaklaşarak ulusal para birimlerine dayanan bir ödeme sistemi geliştirmeyi kabul etti. “Crypto is Macro Now” haber bülteninin yazarı Noelle Acheson’a göre, Bitcoin’in BRICS ülkeleri için tercih edilen para birimi olması muhtemel olmasa da, dolardan uzaklaşmak BTC’ye fayda sağlayabilir.

Acheson, “Arzın arttığı bir dönemde dolar bazlı ticarete yönelik küresel talebin zayıflaması, doları göreceli olarak aşağı çekeceğinden, Bitcoin’in doların değer kaybına karşı bir koruma olarak anlatımı güçlenecektir” diye yazdı. Acheson, BRICS ülkelerinin kendi içlerindeki farklılıklara rağmen, ekonomik ve jeopolitik konularda ABD ile ortak şikâyetleri olduğunu ve bunun da bir dolar alternatifi oluşturma arzularını körüklediğini belirtti.

İlgili Haber  SEC'i Hackleyerek Sahte Bitcoin ETF Haberi Paylaşan Hacker'ın Akıbetinde Gelişme Var

BRICS’in doların hakimiyetine meydan okumaya yönelik devam eden çabaları, birleşik ekonomik ağırlıkları ve küresel ticaretteki etkileri göz önüne alındığında sürpriz değil. Doların yakın zamanda dünyanın rezerv para birimi olma statüsünü kaybetmesi beklenmese de, küresel ekonomik manzaradaki algılanan değişim Bitcoin’i olumlu yönde etkileyebilir.

Acheson, BRICS’in dolara olan bağımlılığı azaltma hamlesinin Bitcoin gibi hedge varlıklara olan talebi artırabileceğini açıkladı. Kripto para savunucuları genellikle Bitcoin’in nadirliğini ve geleneksel piyasalardan bağımsız olarak algılanmasını gerekçe göstererek belirsizliğe karşı bir tampon görevi gördüğünü savunuyor.

BRICS ülkelerinin doları hemen tahtından indirmesi beklenmese de alternatif arayışları ekonomik ve jeopolitik gerçeklerde bir değişime işaret ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bile geçen hafta ortak bir BRICS para birimi için henüz zamanın gelmediğini kabul ederek, uygulanabilir bir ikame yaratmanın zorluklarını dile getirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları