Alman hükümeti, 2020 yılı başlarında çalışmalarına başlanan ve elektronik menkul kıymetlere izin veren yasayı bugün çıkardı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz’ın “gelecek” vurgusu önemliydi.
“Kağıt sertifika bazıları için nostaljik nedenlerden ötürü değerli olabilir, ancak gelecek elektronik versiyonunda”
Bakan, elektronik menkul kıymetlerin çok daha uygun maliyetli ve pratik olacağını da aktardı.
Çıkarılan yasa ile menkul kıymetler blok zincirlerde veya başka bir dijital ortamda saklanabilecek. Halihazırda bankalarda olan ve kağıda basılı menkul kıymetlerde eşdeğerleriyle değiştirilebilecek.
Yasayla ilgili konuşan Alman Adalet Bakanı Christine Lambrecht, yasanın açıklık sağlama amacı taşıdığını söyledi. Blok zincirlerdeki yüksek şeffaflık ile mülkler güvenli ve ucuz şekilde saklanabilecek. Bakan’a göre blok zincirin, teoride olsa dahi sahteciliğe karşı korumalı olması da ayrı bir avantaj.
Ülkeler arası dijital para çıkarma yarışı devam ederken, birçok ülkede kripto paraların yasallığı belirsiz durumda. Almanya bunu değiştiren ülkelerden biri olacak gibi görünüyor. 10 Aralık 2020’de Alman bankası Bankhaus Van Der Haydt , dijital bir madeni para oluşturdu. Bugün tokenize menkul kıymetlere izin veren tasarı yasallaştı.
Almanya’dan kripto dünyasını ilgilendiren çok önemli haberler gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Bu haberlerin peşi sıra gelmesi, Almanya Avrupa’nın kripto gücü olmaya mı çalışıyor sorularını da akıllara getirdi.
Ülkelerin blockchain teknolojisine uyum sağlama ihtiyacı şüphesiz çok değerli. Bu teknolojiye duyulan ihtiyaç arttıkça daha çok ülkenin bu konuda adım attığını görebiliriz.