Veri analiz şirketi Santiment, Chainlink (LINK) balinalarının elinde tuttukları LINK miktarında son bir yılda %10 azalma yaşandığını belirtti. Şirket, bu düşüşün nedenini balina artışının olmaması ve ağ üzerinde oluşturulan yeni adreslerin artışı olarak görüyor. Ayrıca LINK balinaları, %10’luk düşüşe rağmen toplam arzın %64.5’ini elinde bulunduruyor.
🐳 A year ago, #Chainlink's top 10 whales held 70.7% of the total circulating supply of $LINK. To close out 2020, they now hold 64.5%. This can be attributed to consistent new addresses being created on the network, & no apparent whale sell-offs in sight. https://t.co/OgQOK2clIs pic.twitter.com/mCjOSOJHkA
— Santiment (@santimentfeed) December 31, 2020
Bir diğer kripto para analiz firması Glassnode da borsalara olan LINK girişlerindeki artışla ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşılan verilere göre, 2 günlük hareketli ortalamanın alındığı grafikte %102.5 artış yaşandığı görülüyor. Bu artış, LINK yatırımcılarını satış dalgası olabileceği için korkutuyor.
📈 $LINK Exchange Inflow (2d MA) increased significantly in the last 24 hours.
Current value is 103,127.608 LINK (up 102.5% from 50,920.474 LINK)
View metric:https://t.co/gssEQWRoLG pic.twitter.com/ftG1DWfGTF
— glassnode alerts (@glassnodealerts) December 31, 2020
Peki bu büyük girişlerin sonucunda yatırımcılar fiyat üzerinde hangi seviyelere dikkat etmeliler?
Uzun Vadede Yaklaşan Son
Kripto para piyasasında 4 milyar doların üzerindeki piyasa değeriyle 10. Sırada yer alan LINK, yayın saati itibariyle 11.22 dolar üzerinden alıcı buluyor. Haftalık zaman aralığında grafiğe baktığımızda fiyatın yaklaşık 2 aydır geçemediği bir direnç alanı olduğu görülüyor. Bu alanda giderek sona yaklaşan LINK, direnci yukarı yönlü kırması halinde ilk hedef olarak 15 dolara doğru ilerleyebilir.
Fiyatın aşağı yönelmesi halinde 10.75 dolar ilk destek seviyesi olurken yatay trend çizgisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Düşüşün büyümesi halinde 8 dolar altında haftalık kapanışta fiyatın çok aşağılara ineceği düşünülerek stop olunabilir.
Günlükte Alçalan Kama Görünümü
Günlük bazda alçalan kama görünümüne giren LINK, 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalar (MA100 – MA200) arasına sıkışmış görünüyor. Yükselen beyaz trend çizgisini aşağıya kırdıktan sonra o seviyeyi yeniden deneyen fiyat diğer trend çizgisine (mavi) doğru ilerliyor. Ancak fiyatın MA100 üzerinde günlük kapanış yapması yükselişi getirebilir. Böylece alçalan kama formasyonu yukarı kırılarak yeniden beyaz trend çizgisine doğru ilerleyebilir.
Alçalan Kanal Mı? Boğa Bayrağı Mı?
4 Saatlik grafikte alçalan bir kanal içerisinde olan fiyat, bu kanala girmeden önce uzun bir yükseliş mumu göstermiştir. Yani bu durum, bu kanalın aslında 4 saatlikte bir boğa bayrağı oluşumu olduğunu gösteriyor olabilir. Bu formasyonun gerçekleşmesi halinde ise hedefi 13.07 – 13.24 dolarlık önemli direnç alanı olarak görülebilir.
Saatlikte Negatif Uyumsuzluk
RSI göstergesinde yükselen tepelerin oluşması ve fiyatta da alçalan tepelerin oluşması grafikte negatif uyumsuzluğun oluşmasına neden oluyor. Gizli ayı uyuşmazlığı olarak nitelendirilen bu durum sonucunda fiyatın 10.80 dolara doğru gerilediği görülebilir. Ancak fiyatın 11.57 dolar üzerinde mum kapanışı yapması halinde bu formasyon geçerliliğini yitirecektir.
“Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.”