coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinGürcistan'dan Bitcoin Hamlesi!

Gürcistan’dan Bitcoin Hamlesi!

Gürcistan kripto merkezi olma yolunda ilerliyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın kripto para dostu ülkeleri arasında yer alan Gürcistan küresel bir kripto merkezi olma hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu yolda daha önce de Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ve Başbakan Yardımcısı Levan Davitashvili, Ripple CEO’su Brad Gralinghouse ile görüşmüştü.

İlgili Haber  Gürcistan Başbakanı Bu Altcoini Ülkesine Davet Etti!

Ülkenin yerel haber ajansı Business Media Georgia’nın haberine göre, Gürcistan Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Levan Davitashvili, hükümetin ülkede dijital ve kripto para ticaretini içeren yeni bir düzenleyici çerçeve hazırladığını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Davitashvili, kripto paralarla ilgili yeni yasa tasarısı taslağının meclise gönderildiğini ve sonbahar oturumunda kabul edilmesini beklediklerini ifade etti.

“Sonbaharda Gürcistan’ın finans sektörünü önemli ölçüde geliştirecek mevzuat güncellemesine sahip olmasını bekliyoruz.

Gürcistan hükümeti Avrupa Birliği’nin önemli üç büyük direktifiyle, yerel kripto para yasalarını koordine etmeye çalışıyor.

Bunlar: AB Vergi Hizmetleri Direktifi (PSD2), Sermaye Gereksinimleri Direktifi (CRD) ve Sanal Varlık Hizmetleri Sağlayıcıları Direktifi (VASP).

Dijital varlık ticaretinde yer alan kuruluşlara yasal statü verilmesini ve yükümlülük ve hakların tanımlanmasını içeren bu son teklif, kripto para endüstrisinin ülkede sürdürülebilir düzenlemesine yönelik atılan en önemli adımlardan biridir.”

Gürcistan’da kripto para hizmetleri ve kripto borsaları için yasal bir ortamın oluşturulmasının önemine vurgu yapan Levan Davitashvili, söz konusu teklifin kara para aklama ve terörün finanse edilmesinde mücadelede borsalar için açıkça bazı yükümlülükler içerdiğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Davitashvili, yeni sunulan teklifin kripto endüstrisinin büyük oyuncularının Gürcistan’a girmesini kolaylaştıracağını da söyledi.

 

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları