coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEthereumKripto Uzmanı, Ethereum Merge Güncellemesini Eleştirdi!

Kripto Uzmanı, Ethereum Merge Güncellemesini Eleştirdi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Eden Network kurucularından Caleb Sherdian, geçtiğimiz ay gerçekleşen Ethereum Merge güncellemesinin eksilerinden bahsederek kripto topluluğunu uyardı.

Caleb Sherdian, Ethereum Merge güncellemesinin ETH ağını daha da merkeziyetçi bir yapıya dönüştrüdüğünü düşünüyor.

“Ethereum’da doğrulayıcı olarak kullanılan arz miktarı çok düşük. Ve yeni doğrulayıcıların bazıları büyük paya sahip. Bu durum, Ethereum’u merkezi bir yapıya doğru taşıyor. Bu durumun önüne geçilmesi için daha fazla kişi ETH stake etmeli.”

Merge Güncellemesinin Üzerinden 1 Ay Geçti!

Kripto para tarihine geçen en önemli olaylardan Ethereum Merge güncellemesinin üzerinden tam olarak 1 ay geçti. Geçen 1 ay içinde Ethereum’un enflasyonu büyük ölçüde azalırken, ağ ücretlerinde ve aktarım hızlarında net bir değişim gerçekleşmedi.

Merge güncellemesi ile Ethereum madenciliği tarihe karışı. ETH madencilerinin yerini, ağa en az 32 ETH kilitleyen hisse sahipleri aldı. Ethereum ağının enerji tüketimi, güncellemenin ardından neredeyse sıfıra indi. Ancak yeni PoS sistemine katılmak için istenen ETH miktarını herkes karşılayamadığı için bazı eleştiriler ortaya atıldı.

Eski ETH madencilik sisteminde merkeziyetsiz bir yapı bulunuyordu. Ancak yeni sistem en az 32 ETH istediği için, merkezi borsalar hisse kanıtı sisteminin büyük kısmını ele geçirdi.

Binance, Kraken, Coinbase ve Lido gibi platformlar, hisse kanıtı katılımının %60’ını oluşturuyor. Bu sebeple bazı kripto uzmanları, Ethereum’un artık merkeziyetsiz bir yapıda olmadığına inanıyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları