coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinEnflasyon Verileri ile Bitcoin'de Kaç Milyon Dolar Buhar Oldu?

Enflasyon Verileri ile Bitcoin’de Kaç Milyon Dolar Buhar Oldu?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto piyasası analiz platformu Santiment, beklentileri aşan enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından çok sayıda yatırımcının fiyat düşüşü beklentisiyle Bitcoin (BTC) ve altcoinleri shortladığını gösteren verileri paylaşıyor.

Santiment’e göre kripto para piyasası, en son açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) istatistiklerinin ardından yatırımcıların short işlemlerinde kayda değer bir artış ve aynı oranda yüksek miktarda short likidasyon kaydetti.

Enflasyon Haberleri Bitcoin ve Altcoin Short Pozisyonlarda Artışa Neden Oluyor

Enflasyon haberlerinin ardından BTC sert bir düşüşle 18.200 dolar civarında günlük en düşük seviyeye geriledi. Ancak, fiyatın yükselmeye başlaması uzun sürmedi. Bu yükselişle short pozisyonda olanlar zarara uğradı.

Kripto vadeli işlem piyasası izleme aracı Coinglass’tan alınan veriler bu gözlemi doğruluyor.

Gün içinde 136.000’den fazla yatırımcı vadeli işlem sözleşmelerinin likidasyonunda 300 milyon dolardan fazla para kaybetti.

BTC’nin şu anda 19.600 dolar civarında işlem görmeye başladığı son dört saatlik dilimde, vadeli işlem likidasyonlarının %88.76‘sı short pozisyondaki yatırımcılardan geldi.

Santiment’e göre kripto piyasasındaki fiyat hareketi beklentilerin tersi durumda gerçekleşti.

Analistler BTC’nin düşüş yönlü hareket edeceğini ve toparlanmasının zor olacağını düşünse de düşüşten sonra 1 gün içerisinde yaşanan toparlanma hareketi kripto paralar için olumlu oldu.

Verilerin açıklanmasıyla birlikte savruk fiyat hareketlerinin kaldıraçlı işlemleri tasfiye etmek için yapılan bir “operasyon” olduğu zaten bilinen bir gerçek. Bu sebeple özellikle kaldıraçlı işlemlerden uzak durmak tavsiye ediliyor.

İlgili Haber  JP Morgan CEO'su Bitcoin ve Enflasyon Hakkında Konuştu! "BTC Pahalı"
300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları