coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBitcoin ve Kripto Paraları CFTC Denetlerse Ne Olacak: CFTC Başkanından Sürpriz İfadeler!

Bitcoin ve Kripto Paraları CFTC Denetlerse Ne Olacak: CFTC Başkanından Sürpriz İfadeler!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) Başkanı, komisyonun kripto para alanında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) zayıf bir düzenleyici olduğunu düşünenlere karşı çıktı.

“Bizi Yumuşak Başlı Sananlar Bizi Tanımıyor”

Başkan Behnam Cuma günü Georgetown Üniversitesi McDonough İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen Finansal Piyasalar Kalite Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Bizi yumuşak başlı olarak tanımlayanlar CFTC’yi tanımıyor” dedi.

Behnam, CFTC başkanının kurumunun Bitcoin ve kripto para spot piyasaları ve diğer aracılar üzerindeki yetkisini genişletme çabası kapsamında gelen düzenleyici bir “yumuşak başlı” algısını tanımlayan bir soruya yanıt verdi.

Şu anda dijital varlık nakit piyasaları üzerinde doğrudan yetkiye sahip olmamasına rağmen CFTC, Behnam’ın daha fazla doğrudan yetki istemesinin nedeni olarak gösterdiği kripto para birimi ile ilgili projelere karşı 60’tan fazla yaptırım davası açtı.

Behnam, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yaptırımların her biri müşteri şikayetleri, muhbirler ya da aldığımız ihbarlardan kaynaklanıyor.

Bunların hiçbiri geleneksel olarak düzenlenmiş piyasalarda kullandığımız gözetim araçları ya da piyasa gözetim araçlarından kaynaklanmıyor.”

İlgili Haber  CFTC Başkanı Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

CFTC Kripto Para Alanında Daha Fazla Yetki Talep Ediyor

Behnam, Senato Tarım Komitesi Başkanı Debbie Stabenow tarafından sunulan ve komitenin en üst düzey Cumhuriyetçisi Senatör John Boozman tarafından desteklenen mevzuatın kabul edilmesinin daha doğrudan piyasa gözetimine olanak sağlayacağını söyledi.

CFTC başkanı konuşmasına şöyle devam etti:

“Dijital varlık ve emtia alanında nakit piyasası yetkisi için çağrıda bulundum ve bu bize nakit piyasaları üzerinde yasama yetkisi sağlayacak. Bunlar ticaret platformları, aracılar veya komisyoncular olacaktır. Bunlar saklayıcılar, potansiyel olarak veri havuzları ve piyasaların bu temel altyapısı ve bileşenlerini içerecek.”

Aynı konferansta daha önce CFTC’nin yetkilerinin spot piyasalara genişletilmesi için destek öneren Gary Gensler’in lideri olduğu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da söz konusu diğer büyük düzenleyici kurumdu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
son of a btc

Brave Heart izler gibiyim. Her geçen gün biri daha karşı safha geçiyor. İlk Elon Musk ile başladı…

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları