coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinYine Hacker Saldırısı: DeFi Popüler Altcoinden 8.8 Milyon Çaldırdı!

Yine Hacker Saldırısı: DeFi Popüler Altcoinden 8.8 Milyon Çaldırdı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Celo (CEL) altcoin ağı tabanlı merkeziyetsiz finans borç verme protokolü Moola Market, 8.4 milyon dolarlık bir saldırının ardından faaliyetlerini durdurdu.

Igor Igamberdiev tarafından yapılan bir analize göre, saldırgan Binance kaynaklı 243.000 CELO token kullandı ve karşılığında teminat olarak kullanmak üzere 1,8 milyon MOO ödünç almak için Moola’ya 60.000 CELO ödünç verdi.

Kalan CELO ile saldırgan MOO’nun fiyatını pumpladı ve ödünç aldığı MOO’yu bir dizi başka DeFi borç verme protokolünde token ödünç almak için teminat olarak kullanmaya devam etti.

Moola Market’ten 8.8 Milyon CELO Altcoini Çalındı

Saldırgan bu çabaları karşılığında 8.8 milyon CELO (6.5 milyon dolar), 765.000 cEUR (700.000 dolar), 1.8 milyon MOO (600.000 dolar) ve 644.000 cUSD (600.000 dolar) elde etti.

MOO altcoin fiyatı yaşanan olayda pumplanmasının etkisiyle bu yazının yazıldığı anlarda yaklaşık %2.000 daha yüksek bir seviyeden işlem görüyor.

Igor Igamberdiev, Twitter üzerinden saldırının detaylarını şöyle verdi:

“Bugün MoolaMarket 8.4 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı, çalınan miktarlar:

– 8.8 milyon CELO (6.5 milyon dolar)

– 765 bin cEUR (0.7 milyon dolar)

– 1.8 milyon MOO (0.6 milyon dolar)

– 644k cUSD (0.6 milyon dolar)

Bu inanılmaz derecede basit bir saldırıydı.”

Moola Market, ekibinin olayı aktif olarak araştırdığını ve platformdaki tüm faaliyetlerin duraklatıldığını söyledi. Bu arada, Moola tarafından kullanıcılara mToken kripto para ticareti yapmamaları tavsiye edildi.

İlgili Haber  6 Milyon Kişinin Kullandığı Cüzdana Hacker Saldırısı: Kayıp Ne Kadar?

Moola Market, saldırgana gönderdiği mesajında şunları söyledi:

“Saldırıyı gerçekleştirenlere sesleniyoruz, kolluk kuvvetleriyle temasa geçtik ve fonların nakde çevrilmesini zorlaştıracak adımlar attık. Önümüzdeki 24 saat içinde fonların iade edilmesi karşılığında bir ödül ödemesi için pazarlık yapmaya hazırız.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları