coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerArjantin'den Yasadışı Kripto Para Madenciliği Yapanlara Bir Darbe Daha Geldi!

Arjantin’den Yasadışı Kripto Para Madenciliği Yapanlara Bir Darbe Daha Geldi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Arjantin’in vergi dairesi (AFIP), faaliyetlerini uygun şekilde beyan etmeyen bir kripto para madenciliği çiftliğini ortaya çıkardı. Bu büyük darbeden sonra operasyonların devam ettiği mesajını verdi.

Arjantin Vergi Dairesi Bildirilmemiş Bir Kripto Para Madenciliği Çiftliği Daha Buldu

AFIP yaptığı açıklamada, kripto madenciliği çiftliğinin yılda tahmini 100.000 dolarlık gelir elde etmek için yeterli ekipmana sahip olduğunu söyledi.

AFIP’in açıklaması, ticari faaliyetlerini beyan eden kurallara uymayan bir kripto madenciliği çiftliklerine yönelik baskıların arttığını gösteriyor.

Bu operasyonda herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı belirsizliğini koruyor. Yetkililer kripto madencilik çiftliğinin yerini açıklamadı.

AFIP’in açıklaması, kurumun ticari faaliyetlerini beyan etme kurallarına uymayan kripto madenciliği çiftliklerini araştırmaya odaklandığı mesajını veren bir dizi duyurunun sonuncusu oldu.

AFIP, 21 Ekim’de Arjantin’in Quilmes belediyesinde beyan edilmemiş bir kripto madenciliği çetesini çökerttiğini duyurmuştu.

Söz konusu operasyon 40 kişinin tutuklanmasına yol açtı. AFIP geçen ay Arjantin’in Lisandro Olmos, San Juan ve Cordoba kentlerinde üç adet bildirilmemiş madencilik merkezi keşfettiğini açıklamıştı.

İlgili Haber  Arjantin'de Devlete Ait Enerji Şirketinden Kripto Para Madenciliği Açıklaması: "Başladık!"

AFIP, yeni direktörü Carlos Castagneto’nun Temmuz ayında göreve başlamasından bu yana özellikle dijital varlık operasyonlarını araştırmaya odaklandı.

Eylül ayında, AFIP ilk kez kripto endüstrisine karşı denetim ve kontrol görevleri yürütmeye başladı ve kayıt dışı kripto madencilerini aramak için ülke çapında baskınlar düzenlemişti.

Bu kamusal baskılar, kar amacı gütmeyen ONG Bitcoin Argentina kuruluşunu, madencilik operasyonları yerel yasalara uygun olduğunda kripto madenciliğinin kendi başına bir suç olmadığını açıklamaya sevk etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları