coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinFED'in Faiz Politikasında Etkili Olan Veri Düşük Geldi: Bitcoin (BTC) Tepki Verdi!

FED’in Faiz Politikasında Etkili Olan Veri Düşük Geldi: Bitcoin (BTC) Tepki Verdi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC), ABD PCE (Kişisel Tüketim Harcamaları) fiyat endeksinin Eylül ayında ekonomistler tarafından tahmin edilenden biraz daha düşük gelmesinin ardından az da olsa yükseldi.

Bitcoin, FED tarafından yakından takip edilen bir enflasyon göstergesinin geçen ay tahmin edilenden daha yavaş arttığını gösteren bir ABD hükümet raporunun ardından artış yaşadı.

FED’in Takip Ettiği Enflasyon Göstergesi Beklenenden Daha Az Yükseldi ve Bitcoin (BTC) Yükseldi

Aylık kişisel tüketici harcamaları (PCE), açıklanmadan önceki konsensüse paralel olarak %0.5 olarak gerçekleşti. PCE’deki yıllık değişim Eylül ayında %6.2 oldu.

Bitcoin (BTC) fiyatı rapordan sonraki dakikalarda artarak 20.500 dolara yükseldi.

Bitcoin, ABD hisse senetleri ve riskli olarak görülen diğer varlıklarla birlikte, son zamanlarda FED’in yükselen enflasyonu düşürme operasyonundan yakında vazgeçip vazgeçmeyeceğine dair yapılan spekülasyonlar üzerine hareket ediyor.

Merkez bankası, tüketici fiyatlarındaki artış hızını yavaşlatmak amacıyla ekonomiyi soğutmak için para politikasını sıkılaştırıyor ve yüksek faiz oranları riskli varlıkları daha az cazip hale getirmeye devam ediyor.

Son 12 ayda PCE Endeksi %6.2 artarak FED’in %2’lik hedefinin hala oldukça üzerinde seyrediyor. Söz konusu endeks ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu tarafından hazırlanıyor.

İlgili Haber  Morgan Stanley'den Dikkat Çeken Bitcoin (BTC) Açıklaması: Ayı Mı Boğa Mı?

Çalışma Bakanlığı’nın Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından üretilen bir başka enflasyon göstergesi olan Tüketici Fiyat Endeksi, genellikle her ay PCE’den birkaç hafta önce yayınlanır ve ekonomistler ve daha geniş kamuoyu tarafından çok daha yakından izlenir.

En son 13 Ekim’de yayınlanan TÜFE raporu, endeksin Eylül ayında beklenenden hızlı bir şekilde %8.2 oranında artarak son kırk yılın en yüksek seviyesine yaklaştığını gösterdi. Bu raporun ardından Bitcoin’in fiyatı düşmüştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları