coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerHong Kong Yönetimi Kripto Para Yatırımcılarına Fırsatlar Sunmaya Hazırlanıyor!

Hong Kong Yönetimi Kripto Para Yatırımcılarına Fırsatlar Sunmaya Hazırlanıyor!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bu sabah yapılan bir hükümet duyurusuna göre, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, bireysel yatırımcıların kripto para ticareti yapmasına potansiyel olarak izin verme konusunda bir görüşme yapacak.

Hong Kong’daki Düzenleyiciler, Kripto Para Piyasasını Bireysel Yatırımcılara Açmayı Amaçlayan Planlarını Açıkladı

Borsa yatırım fonları (ETF’ler) aracılığıyla kriptoya erişim de masada olacak.

Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu’ndan yapılan açıklamada, ” Sanal varlıkların, ister kurumsal ister bireysel olsun, küresel yatırımcılar tarafından yatırım amaçlı bir araç olarak giderek daha fazla kabul gördüğünün farkındayız”

“Bu ürünlerin Hong Kong‘da piyasaya sürülmesi, yatırımcılara iyi tasarlanmış ürünler sunarak kripto para yatırımcıları ile geleneksel finans kurumları arasında bağlantı sağlayacak ve böylece sektörün pazarımızdaki genel büyümesini teşvik edecektir,” denildi.

Haber, üst düzey yetkililerin Hong Kong FinTech Haftası‘nın açılış oturumunda, ülkeyi dijital varlık endüstrisi için küresel bir merkez haline getirme planlarını açıkladıkları sırada geldi.

Maliye Bakanı Paul Chan, yayınlanan bir videoda Hong Kong’un bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) başlatma planlarından söz etti.

“Hong Kong Merkez Bankası, kendi CBDC’mizi başlatmak için hazırlık çalışmalarına başladı,” dedi.

“Ayrıca Çin Halk Bankası, Tayland Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ve Hong Kong’daki Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi ile gerçek zamanlı sınır ötesi döviz ödemesi ve ödeme işlemlerine olanak tanıyan çoklu bir CBDC projesi üzerinde çalışıyor, “denildi.

İlgili Haber  Ünlü Analist Kripto Paralar Hakkında Konuştu: "İlgi Hala Çok Yüksek!"

Hong Kong uzun zamandır kendisini dünyanın Çin’e açılan ticaret kapısı olarak konumlandırıyor.

Ayrıca Hong Kong, dijital varlıkların ticaretini yapan fon yöneticileri ve borsalar için düzenleyici bir lisans sistemi getiren ilk merkezlerden biri olmuştu.

Dünyanın dört bir yanındaki diğer hükümetler de kripto ile ilgili faaliyetleri denetlemek için kendi yaklaşımlarını deniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları