coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSolana (SOL) Tabanlı Platforma Hack Saldırısı Düzenlendi: Kayıp Altcoin Miktarı Ne Kadar?

Solana (SOL) Tabanlı Platforma Hack Saldırısı Düzenlendi: Kayıp Altcoin Miktarı Ne Kadar?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Solana (SOL) tabanlı bir kredi protokolü olan Solend, oracle saldırısı sonucu protokolün 1.26 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi.

Olay, güvenlik firması PeckShield tarafından belirtildiği üzere Çarşamba günü meydana geldi.

Solend, kullanıcıların borç verme havuzları yardımıyla kripto para varlıkları ödünç almalarına ve faiz kazanmalarına olanak tanıyan merkeziyetsiz bir kredi sistemi işletiyor.

Solana Tabanlı Solend Platformu Saldırıları Teyit Etti

Platform, saldırıyı kabul etti ve saldırının Hubble stablecoinleri, Coin98 tokenleri ve Kamino tokenlerini tutan üç borç verme havuzunu hedef aldığını söyledi.

Solend, “USDH’de Stable, Coin98 ve Kamino izole havuzlarını etkileyen bir oracle saldırısı tespit edildi ve bu da 1.26 milyon dolarlık zararla sonuçlandı” diye tweet attı.

Etkilenen üç havuz olaydan sonra donduruldu. Solend ayrıca, diğer hiçbir borç verme havuzunun etkilenmediğini açıkladı.

Solend ekibine göre saldırgan, farklı kripto varlıklarının fiyatlarını takip etmek için kullanılan bir sistem olan projenin fiyat-veri oracle’ındaki bir sorundan yararlandı.

İlgili Haber  Hack Olaylarıyla Geçen Ekim Ayında Toplam Kayıp Kripto Para Miktarı Açıklandı!

Kötü niyetli kişiler genellikle belirli kripto varlıklarının fiyatını şişirebilecekleri ve ödünç alınan miktarı asla geri ödememek amacıyla diğer varlıkları ödünç alabilecekleri borç verme protokollerini hedef alırlar. Bu da karşılıksız borç ya da geri ödenmesi mümkün olmayan borçlarla sonuçlanır.

Solend ekibi henüz bir inceleme raporu yayınlamadı.

Aracılar olmadan gerçekleşen bir borç verme şekli olan merkeziyetsiz finansla ilgili hack ve saldırılar geçtiğimiz ay boyunca artış gösterdi. Güvenlik firması Chainalysis, Ekim ayının ilk iki haftasında 718 milyon doların çalındığını bildirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları