coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaSon Dakika: FTX Resmen İflas Etti, Sam Bankman-Fried Görevinden Ayrıldı!

Son Dakika: FTX Resmen İflas Etti, Sam Bankman-Fried Görevinden Ayrıldı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para borsası FTX, dakikalar önce yaptığı günü açıklamada ABD’de iflas başvurusunda bulundu.

CEO ve kurucu Sam Bankman-Fried da görevinden istifa etti, ancak “düzenli bir geçiş için yardımcı olacak”. Yeni CEO John Ray III oldu.

Gelişme FTX resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

Ray yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“FTX Grubu, ancak organize ve ortak bir süreçte etkin bir şekilde yönetilebilecek değerli varlıklara sahiptir. Her çalışan, müşteri, alacaklı, sözleşme tarafı, hissedar, yatırımcı, resmi makam ve diğer paydaşlara bu çabayı özenle, titizlikle ve şeffaflıkla yürüteceğimizi temin etmek istiyorum.”

Gelişme FTX resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

Açıklamada, “FTX Group’a durumunu değerlendirme ve paydaşlar için geri kazanımları en üst düzeye çıkaracak bir süreç geliştirme fırsatı sağlamak için Chapter 11’in derhal uygulanması uygundur” denildi.

Bilançosuyla ilgili açıklamaların yol açtığı ciddi bir likidite krizi FTX’i iflasa doğru itti. Binance, bir satın almaya öncülük edebilecek bir niyet mektubu imzaladı, ancak sonuçta durum tespiti endişelerinin yanı sıra Amerikan düzenleyicileri tarafından yapılan soruşturma raporlarını gerekçe göstererek anlaşmadan vazgeçti.

Gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatında ani bir düşüş yaşandı ve 17.500 dolar seviyelerinden 16.500 dolar seviyelerine kadar düşüş gözlendi. Ancak sonrasında fiyatın toparlandığı görüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları