coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBu Ülke Bir Kripto Parayı Resmi Para Birimi Olarak İlan Edecek: Bitcoin...

Bu Ülke Bir Kripto Parayı Resmi Para Birimi Olarak İlan Edecek: Bitcoin Değil!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

St. Kitts ve Nevis Başbakanı Terrance Drew, St. Kitts ve Nevis’te düzenlenen bir Bitcoin Cash (BCH) konferansı sırasında BCH’nin Mart 2023’e kadar ülkede resmi ödeme aracı haline geleceğini açıkladı.

Ada Ülkesi St. Kitts ve Nevis Başbakanı, Bitcoin Cash’in (BCH) Ülkede Mart 2023’e Kadar Resmi Ödeme Aracı Haline Geleceğini Söyledi

Drew, ülkenin BCH madenciliğine de yöneleceğini ve bu kripto para birimiyle diyalog ve “gelecekteki fırsatların” araştırılmasını memnuniyetle karşıladığını sözlerine ekledi.

Duyuru, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Nisan ayında Bitcoin’i (BTC) resmi ödeme aracı olarak kabul etmesinin de gösterdiği gibi, kripto para birimlerinin ana akım olarak benimsenme eğiliminin arttığı bir dönemde geldi.

Duyuru, ülkenin Bitcoin yerine Bitcoin Cash’i benimseme tercihi konusunda tartışmalara yol açtı.

Bununla birlikte ülkenin başbakanının Bitcoin Cash hakkındaki konuşmasının videosu da Twitter üzerinde yayınlandı.

İlgili Haber  El Salvador Yönetimi, Bitcoin (BTC) Satın Alımları Hakkındaki Bilgi Talebine Yanıt Verdi!

Kripto Paraların Resmi Para Birimi Olarak Kabul Edilmesini El Salvador Başlattı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkesini Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke haline getirdiği için kripto topluluğundan büyük övgü almıştı. Ancak bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra yapılan son ankete göre, El Salvadorluların çoğu bu hamleyi bir “başarısızlık” olarak görüyor.

Orta Amerika Üniversitesi (UCA) tarafından gerçekleştirilen anket, ankete katılanların %75.6’sının bu yıl hiç kripto para kullanmadığını ve %77’sinin kripto kullanımının “başarısız olduğunu” düşündüğünü ortaya koydu.

El Salvador, Ekim 2021’in başında Bitcoin’i ABD dolarının yanında resmi ödeme aracı haline getirerek, kahve satın almaktan mülk satın almaya ve vergi ödemeye kadar her türlü işlemde kripto para kullanımına izin verdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları