coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinKripto-Spor Sponsorluk Anlaşmaları Bir Bir Feshediliyor!

Kripto-Spor Sponsorluk Anlaşmaları Bir Bir Feshediliyor!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto sektöründeki gerileme devam ederken bir çok alanda büyük sponsorluk anlaşmalarına imza atan FTX borsasının iflası, spor sektörüyle kriptonun arasını önemli ölçüde bozdu.

Özellikle son günlerde bazı F1 takımlarının kripto sponsorlarından vazgeçmesi sosyal medyada yankı buldu.

Formula 1 tarihinin en köklü takımlarından Scuderia Ferrari, yeni nesil blockchain projelerinden Velas ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının süresi bitmeden askıya aldığı ortaya çıktı. ScuderiaFans adlı internet sitesinde yayınlanan gönderiye göre Ferrari geçtiğimiz günlerde Velas ve çip üreticisi Snapdragon’u ana sponsorları arasından çıkardı.

Ferrari, NFT alanında ilerlemek için 2021 yılında Velas’ı ana sponsorlarından biri olarak ilan etmişti. Velas logosu, takım aracı ve pilotlar Carlos Sainz , Charles Leclerc’in kasklarında bulunuyordu. Çok yıllı anlaşmanın bedeli ise 30 milyon $ olarak açıklanmıştı. Formula 1 takımı, sözleşme feshi ile bu gelirden mahrum kaldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında ise Mercedes’in ana sponsorlarından FTX’in iflasıyla birlikte anlaşma hızlı bir şekilde feshedildi.

Kripto Şirketleri F1’de Yaygın

Başta kripto borsaları ve altcoin projeleri, dünyanın en çok izlenen yarış sporu Formula 1’e büyük ilgi gösterdi. Ekim 2022 verilerine göre organizasyonda yarışan 20 takımın 16’sının kripto sponsorluk anlaşması bulunuyordu.

Bir başka kripto borsası Crypto.com ise ana organizasyon ile 100 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması imzaladı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları