coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaBloomberg'den Binance ve Stablecoini BUSD Hakkında FUD Yaşatan İddia!

Bloomberg’den Binance ve Stablecoini BUSD Hakkında FUD Yaşatan İddia!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bloomberg’in aktardığına göre, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, stablecoin rezervlerinin yönetiminde geçmişte yaşanan ve zaman zaman 1 milyar dolardan fazla eksik teminata yol açan kusurları kabul etti.

Binance tarafından markalaştırılan fakat farklı bir şirket olan Paxos Trust tarafından piyasaya sürülen ve yönetilen stablecoin BUSD’un fiyatının, normal şartlarda destek aldığı rezervler sayesinde 1 dolar sabit fiyatını koruması gerekiyor.

Bloomberg’in İddiasına Göre Binance Sözcüsü Geçmişte BUSD’un Arkasındaki Teminat Konusunda Sorunlar Yaşandığını Kabul Etti

Binance, kendi tokenini desteklemek için teminat olarak kilitlenen BUSD miktarı anlamına gelen “peg”in geçmişte zarar gördüğünü ancak şimdi sağlam olduğunu belirtti.

Bir Binance sözcüsü Bloomberg News’e gönderdiği e-postada, “Sabitlemeyi sürdürme süreci birçok ekibi içeriyor ve her zaman kusursuz olmadı, bu da geçmişte operasyonel gecikmelere neden olmuş olabilir” dedi ve ekledi:

“Son zamanlarda, her zaman 1-1 sabitlendiğinden emin olmak için geliştirilmiş uyumsuzluk kontrolleri ile süreç çok daha iyi hale getirildi.”

İlgili Haber  Binance CEO'su CZ Uyardı: "Bu Uygulamayı Kullanıyorsanız Dikkatli Olun!"

Binance sözcüsü Bloomberg’e yaptığı açıklamasında ayrıca BUSD’nin şu anda teminatlar ile tamamen desteklendiğini ve Paxos’un piyasaya sürdüğü BUSD üzerinde hiçbir olumsuz etki yaşatmadığını da sözlerine ekledi.

“Verilerdeki farklılıklara rağmen, kullanıcılar için geri ödemeler hiçbir noktada etkilenmedi,” diyen sözcü, BUSD’nin ne kadar süreyle eksik teminatlandırıldığını veya borsanın sorunu ne zaman fark edip düzelttiğini belirtmedi.

Bloomberg’in iddiasına göre Blockchain analiz şirketi ChainArgos’un kurucu ortağı Jonathan Reiter tarafından derlenen ve Bloomberg News tarafından analiz edilen veriler, BUSD’nin 2020 ve 2021 yılları arasında sıklıkla eksik teminatlandırıldığını gösteriyor.

Reiter’ın hesaplamalarına göre, üç ayrı örnekte rezervler ve arz arasındaki fark 1 milyar doları aştı. Verilerin herkese açık olarak görülebilmesi için bir blockchain node’unun çalıştırılması gerekiyor.

İlgili Haber  Binance CEO'su CZ'den Alarm: FUD Geliyor Dedi, Tavsiye Verdi!

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları