Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yaptığı açıklamasında kripto paraların denetlenmesi yönündeki düşüncelerini dile getirdi.
Binance CEO’su, AB ve Birleşik Krallık’ın Kripto Paralara Yaklaşımını Örnek Gösterdi
CZ, ABD’li araştırma kuruluşu Brookings tarafından kısa bir süre önce paylaşılan ve AB ile Birleşik Krallık’ın dijital varlık piyasalarına bakış açısını anlatan haberini alıntıladı. CZ, iki bölgenin kripto para piyasasına yaklaşımını güçlü bir şekilde desteklediğini belirtti.
Brookings, yayınladığı haberinde Birleşik Krallık ve AB’nin kripto piyasasına bakış açılarını şu şekilde anlatmıştı:
“Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık (BK), AB’de Dijital Piyasalar Yasası ve Dijital Hizmetler Yasası, Birleşik Krallık’ta ise Dijital Piyasalar, Rekabet ve Tüketici Yasa Tasarısı ve Çevrimiçi Güvenlik Yasa Tasarısı ile dijital piyasaların ve içeriğin düzenlenmesine öncülük etmektedir.
Her iki yaklaşım da hizmet sağlayıcıları sundukları hizmetlerin olumsuz etkilerinden sorumlu tutan Özen Yükümlülüğü kavramına dayanmaktadır.
Risk temelli denetim, potansiyel zararların belirlenmesi ve azaltılması için kullanılmakta olup, şirketlerin ürün ve hizmetlerine ilişkin kendi analizlerini yapmaları beklenmektedir.
Risk temelli denetim, potansiyel zararların belirlenmesi ve azaltılması için kullanılmakta olup, şirketlerin ürün ve hizmetlerine ilişkin kendi analizlerini yapmaları beklenmektedir.”
CZ, Brookings’in haberleştirdiği yaklaşım hakkında şunları söyledi:
“Kripto gibi sektörler tutarlı ve net düzenlemelerden fayda sağlar. Bunun için işbirliğine ihtiyacımız var.
Rekabet yenilikçiliği teşvik eder. İyi geliştirilmiş, risk temelli politikalar rekabetçi bir ortamın teşvik edilmesine yardımcı olacaktır. İnovasyon, kullanıcıları korumak için sorumlu bir şekilde yürütülmelidir.
Sektörün her iki taraftan da sürekli ilerlemeye ihtiyacı vardır. Politika yapıcılar tutarlı ve net düzenlemeler getirme konusunda etkin olmalıdır. Kripto borsaları gibi dijital platformlar doğru olanı yapmaya devam etmeli ve kullanıcıları her zaman ilk sıraya koymalıdır.
AB ve Birleşik Krallık tarafından benimsenen yaklaşımın diğer ülkeler için de örnek teşkil etmesini umuyoruz.”
*Yatırım tavsiyesi değildir.