Bitcoin‘e olan desteğiyle tanınan MicroStrategy eski CEO’su Michael Saylor, yaptığı son BTC alımı ve MicroStrategy’nin son çeyrek kazanç raporlarının açıklanmasından sonra yeni açıklamalarda bulundu.
Bu noktada CNBC’nin Squawk on the Street programına katılan Michael Saylor, BTC’ye olan desteğini yineleyerek yakın zamanda Bitcoin’in benzeri görülmemiş bir şekilde yükseleceğine inandığını söyledi.
Bitcoin fiyatının 10 kat artacağını düşünen Saylor, bu yükseliş hedefi için önemli üç katalizörü sıraladı.
Ünlü isme göre ilk katalizör, 2024 Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma olayı oldu.
Bu noktada madencilerin Bitcoin çıkarmaya devam etmeleri için BTC satmaları gerektiğini belirten Saylor, “Asla çok daha fazla Bitcoin’e sahip olamazsınız “ dedi.
“Madencilerin devam edebilmesi için satış yapması gerekiyor. Madenciler halihazırda ayda yaklaşık 1 milyar dolarlık BTC satışı yapıyor. Ancak Nisan 2024’te gerçekleşmesi beklenen yarılanma olayı ile madencilerin satabileceği BTC miktarı da yarı yarıya düşecek.
Bu da yarılanma sonrası madencilerin yılda yaptıkları 12 milyar dolarlık satışın yalnızca yarısını satabilecekleri yani 6 milyar dolarlık BTC satabilecekleri anlamına geliyor.
Bu da satış baskısını ciddi oranda azaltacak. Buna karşılık spot bitcoin ETF’lerine olası bir onay satın alma baskısını artıracak.”
İkinci katalizör olarak ABD’de gelecek olan yeni kuralları gösteren Saylor, bu kurallar sonrasında ABD’de şirketlerin Bitcoin varlıklarını gerçeğe uygun değer muhasebesiyle raporlayabileceğini, bunun da daha fazla yatırımcı çekeceğini savundu.
Üçüncü katalizör olarak yatırımcıların Bitcoin gibi görülen 100.000 kripto paradan uzaklaşması olduğunu belirten Michael Saylor, şunları söyledi:
“Sektörün bir sonraki aşamaya geçmesi için yetişkin denetimine geçmemiz gerekiyor. Yatırımcıların Bitcoin’e dönüştürdüğü 100.000 kripto paradan uzaklaşması gerekiyor.
Endüstri, dikkatini dağıtan ve değerini yok eden küçük tokenlardan uzak durduğunda endüstri bir sonraki seviyeye geçecek ve Bitcoin de buradan 10 kat daha artacak.”
*Yatırım tavsiyesi değildir.