Ocak ayında 42.000 doları görmesinden sonra 1 ay boyunca durağan bir döneme giren BTC, bu süre içerisinde 28.800 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Rekor seviyelerden yüzde 30’luk bir gerileme yaşayan Bitcoin, birçok yatırımcının “yükseliş trendi bitiyor mu?” sorusunu sormasına sebep olurken aslında değerler pek de iç açıcı değildi.
Ancak beklenmedik bir olay olan Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık BTC alım haberi, tüm dengeleri değiştirdi. Durağan trendden tekrar yükseliş trendine geçen BTC, kısa sürede 8 Ocak tarihinde gördüğü 42.000 dolarlık rekorunu kırdı ve yükselişlerin ardı arkası kesilmedi.
Yeni Hedef Neresi?
Gün içerisinde 55.000 dolar seviyelerine kadar dayanan BTC’de “Logarithmic Curve Growth” indikatörüne baktığımız zaman kuralına uygun bir şekilde ilerlediğini görüyoruz.
Uzun zaman periyotlarında zirve fiyatı tahmin etmek için kullanılan indikatörün, 2013 yılından sonra 2017 ve 2019’daki zirveyi doğru tahmin ettiğini görüyoruz. Son günlere parabolik bir yükseliş sergileyen BTC’nin bu bağlamda ilk hedef noktası önümüzdeki günler için 65.000 dolar olurken, zirve fiyatın önümüzdeki günler için 110.000 dolar seviyelerinde olduğu görülüyor.
Ayrıca grafiğe fibonacci düzenlemesi uygulandığında da 62.000 – 65.000 dolar seviyesinin önemli bir direnç ve hedef alanı olduğu görülüyor.
Her ne kadar çoğu kesim tarafından yükseliş yönlü hareketlerin devam edeceği tahmin edilse de piyasada genellikle “herkesin düşündüğünün tersine” işlem olduğunu unutmamak ve önlem alarak gitmek gerekiyor. Bu bağlamda 52.000 dolar seviyeleri destek görevi görürken, elinde BTC olanların bu seviye altında stop olması mantıklı olarak görülüyor.
Yine grafik üzerindeki kırmızı ve sarı trend çizgileri “parçalı” toplamak için uygun alanlar olurken altına düşülmesi durumunda stop olma yolu tercih edilebilir.
Her analizde bahsettiğimiz gibi hangi ürün olursa olsun zirve fiyattan yatırım yapmak son derece risklidir. Her zaman yatırım yapmak için destek noktalarının gelmesini bekleyip fiyat düşerken yatırım yapmak, yatırımcılar için en doğru yatırım stratejisidir.