Piyasalarda bir ürünün fiyatının adil değerinde olup olmadığını anlamak için pek çok farklı yöntem kullanılır. Zira herkes ucuzdan alıp, yüksekten satmak ister. Peki küçük yatırımcı bunu uygulayabiliyor mu?
Ne yazık ki pek çok kez küçük yatırımcının doğru giriş ve çıkış noktalarını tespit edemediğini görüyoruz. Para kazanmak için ne yapması gerektiğini piyasalarda “dayak yiye yiye” öğrenen yatırımcılar, iş uygulamaya gelince aynı hataları tekrar ediyor.
Eğer Bitcoin’in geleceğine inanıyorsanız ancak zararlarınız nedeniyle piyasalara küstüyseniz çok yanlış bir zamanlamanız var.
Şu anda Bitcoin zincir içi verilerinde pek çok dip indikatörü alım bölgesinde yer alıyor.
Bu sinyallerin yandığını ilk olarak herkesin korktuğu bir dönemde 20.000$ kırıldıktan sonra fiyat 18.000$’ın altına indiğinde paylaştık.
Bu alım sinyallerinden Bitcoin Reserve Risk‘in güncel durumuna baktığımızda bir süredir tarih dip seviyesinde kalmaya devam ettiğini görüyoruz.
Bitcoin Reserve Risk bize Bitcoin’e şu anda yatırım yapmanın güvenli mi riskli mi olduğunu gösteren bir indikatördür. Yeşil bölge güvenli bölgeyken, kırmızı bölge riskin en yüksek seviyelere çıktığı seviyelerdir.
Bitcoin‘in 20.000$’a inmesi pek çok indikatörde tarihi alım sinyalleri gelmesine neden oldu. Ancak uzun süredir bu sinyalleri bekleyen yatırımcıların alım yapmaya çekindiklerini gözlemliyoruz. Bize göre şimdi uzun vadeli alım yapmak için çekinme ve korku döneminde değiliz, risk yönetimi yaparak kademeli toplama dönemindeyiz.
Neden Risk Yönetimi Yapmalıyız?
Kimse Bitcoin’in yönünü bilmiyor. Yarın büyük bir borsa hacklenirse BTC’yi 10.000$ görme ihtimalin var. Ama yarın büyük şirket haberi gelirse Bitcoin’i 30.000$ görme ihtimalin de var. Şimdi tam bu ikisinin ortasındasın. Risk yönetimi yapmaz ve ya parçalı alıp, parçalı satarak sürekli nakit tutmazsan Bitcoin 10.000$’a düştüğünde korkar zararına satarsın.
Marketin çift yönlü hareket ettiğini unutmadan hareket eder ve düşünce alacak kadar nakit, yükselince satacak kadar mal tutarsan ne düşüşlerde korkarsın ne de yükselişlerde fomoya kapılıp yanlış alım yaparsın.