Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe kısa süre önce Bitcoin’in geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştı.
Bitcoin’in 50.000 dolar ve üstüne çıkmasıyla birlikte herkesin aklındaki soru, önümüzdeki birkaç ay içinde 100.000 dolara ulaşıp ulaşmayacağı gibi görünüyor.
Bitcoin fiyatı, ETF’lerin piyasaya sürülmesinden önce başlayan 25.000 dolardan 49.000 dolara yükselişiyle yukarı yönlü bir seyir izliyor. Bu ralli, ETF’lere bir hafta içinde 2 milyar dolardan fazla net girişle sonuçlandı.
Bununla birlikte Grayscale’in Bitcoin Spot ETF ürünü GBTC’den yaşanan BTC çıkışları bu ralli döneminde FUD kaynağı olmuştu. Olumsuz duyarlılığa rağmen, piyasalar 39 bin dolardan tersine dönerek Bitcoin Spot ETF’lerine büyük ilgi gösterdi. Bu da 53 bin dolarla zirve yapmasına ve sürekli bir girişe neden oldu.
Peki bu kripto para piyasası için ne anlama geliyor?
Van de Poppe, makroekonomik olayların biraz olumsuza dönmesi halinde (geçen hafta Tüketici Fiyat Endeksi’nin biraz yükselmesiyle gördüğümüz gibi) bir düzeltme görebileceğimize inanıyor. Analiste göre bu durum, girişlerin azalması ya da ETF satışları dışında piyasalara daha fazla tarafın dahil olması gibi diğer faktörlerin duyarlılığın değişmesine ve dolayısıyla önemli bir düzeltmeye yol açması halinde de meydana gelebilir.
Analiste göre mevcut duyarlılık göz önüne alındığında bu düzeltmelerin hızlı olması bekleniyor. Bunların tam olarak ne zaman gerçekleşeceği belli olmasa da, Van de Poppe, veriler piyasaların 53-58 bin dolar arasında zirve yaptığını ve buradan itibaren %20-40’lık bir düzeltme yaşayabileceğini düşünüyor.
Bu düzeltmenin önümüzdeki haftalarda mı yoksa Mart ayında mı gerçekleşeceği belirsizliğini koruyor. Ancak net olan bir şey var, analiste göre piyasalar organik olarak hareket ediyor ve genel duyarlılığa rağmen sağlıklı düzeltmeler yaşıyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.