Kripto HaberleriBitcoinBitcoin’in Çok Fazla Elektrik Harcadığı Doğru Mu?

Bitcoin’in Çok Fazla Elektrik Harcadığı Doğru Mu?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin’in Çok Fazla Elektrik Harcadığı Doğru Mu?

Bitcoin ağı ilk kez 2009’da meydana getirildiğinde, bitcoinlerin değerinde neredeyse hiç bir şekilde artış meydana gelmemişti. Zaman geçtikçe bitcoin topluluğunun arması ile beraber para biriminin değeri de düzenli bir biçimde arttı. Bitcoin 2011 yılının Nisan ayında dikkat etmeye başlayınca, değeri de 1 dolara çıktı. Bu olay ilk büyük Bitcoin dalgalanmalarının neredeyse başlangıcındaydı. İşin içerisine medya da girince yeni kullanıcıların da ilgisini çekmeyi başardı. Elbette bu durum da fiyatta artış gözlenmesine sebebiyet verdi. Daha sonra 30 dolarları gördü. Bu durum bu şekilde ilerledi.

Enerji Durumu

2009 tarihinde herhangi bir grup ya da kuruluş tarafından kontrol edilemeyecek biçimde meydana getirilen Bitcoin, gerçekleştirilen aktarımların kaydı için blok zinciri denilen bir teknolojiyi kullanıyor. Bu teknoloji de beraberinde yüksek enerji kullanımını da getiriyor. Bunun için de gelişmiş bilgisayar sistemleri, büyük şirketler tarafından Bitcoin madenciliği için kullanılıyor.

Dijital para madencileri zorlaştırılan işlemi uygulayabilmek ve bunun karşılığında Bitcoin elde etmek amacı ile daha da güçlü bilgisayarlara doğru ilerleme oluyor. Bunun sonucunda da güçlü sistemli bilgisayarlarla hem madencilik hem de Bitcoin transferleri için harcanan enerji de hızla giderek artırıyor. Hatta bunun için yayınlanan raporlar da mevcut. Bir banka tarafından bizlere sunulan bir rapora göre, bir bitcoin aktarımı için harcanan elektrik, bir hanenin ortalama neredeyse bir aylık enerji ihtiyacına eşit oranda olduğu yazıyor. Yine yapılan bir diğer araştırmaya göre 159 ülkenin tükettiği enerjiden daha fazla enerji tüketimine sebep olduğu söyleniyor. Tüm bu araştırmalar sonucu bu elektrik tüketiminin çevreye etkileri konusunda meydana gelen endişeler de söz konusu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları