Şanghay şehir yönetimi tarafından 8 Temmuz’da yayınlanan bir politika belgesi, 2025 yılı sonuna kadar 350 milyar yuan (52 milyar dolar) değerinde bir Metaverse endüstrisi geliştirme stratejisinin ana hatlarını çizdi.
Çin’in En Kalabalık Şehri Olan Şangay, Metaverse Teknolojisinde Yeni Bir Atılım Yapmayı Hedefliyor
Şangay, sanal gerçeklik başlıkları, çipler, cloud computing ve 5G teknolojisine odaklanarak “en ileri teknolojik atılımları güçlendirmeyi” hedefliyor.
Ayrıca uluslararası ölçekte rekabet edecek 10 “zincir sahipli” işletme geliştirmeyi ve temel Metaverse teknolojilerinde uzmanlaşan 100’den fazla şirket üretmeyi planlıyor.
Çin’in en kalabalık şehri olan Şangay geçtiğimiz Aralık ayında Metaverse’ün temel teknolojileri olan sensörler ve Blockchain kullanımı gibi kavramlar konusunda araştırmaları artırmak için beş yıllık bir hedef çizmişti.
Statista tarafından derlenen veriler, non fungible token’lara (NFT’ler) ve Metaverse’e olan ilginin Çin, Singapur ve Hong Kong’da Avrupa veya ABD’ye kıyasla daha fazla olduğunu gösteriyor.
Bununla birlikte kısa bir süre önce Çin’in kripto para alım satımını ve kullanımını yasaklamasına rağmen bu ülkede Blockchain teknolojisini kullanan şirketlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekmiştik.
Bununla birlikte yine aynı dönemde Bitcoin madenciliğini de yasaklayan Çin, son verilere göre buna rağmen dünyanın en önemli Bitcoin madenciliği merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Ülkedeki BTC madenciliği büyük olasılıkla halk tarafından gizli bir şekilde evlerde gerçekleştiriliyor. Çin, kripto paraları yasaklarken bunların çevreye olan zararlarını da gerekçeleri arasında göstermişti.