Bitpanda Destekli Pantos, Multichain Token Sisteminin Genel Betasını Başlattı

Sorumluluk Reddi: Bu içerik sponsorlu bir makaledir ve işbirliği/reklam kapsamında yayınlanmıştır. Bitcoinsistemi.com bu yazıdaki bilgilerden veya yazıda bahsi geçen herhangi bir ürün veya hizmetten doğabilecek zarar veya olumsuzluklardan sorumlu değildir. Bitcoinsistemi.com okuyuculara yazıda adı geçen firma hakkında bireysel araştırma yapmalarını tavsiye eder ve tüm sorumluluğun kişiye ait olduğunu hatırlatır.

Bitpanda’nın arkasındaki ekip tarafından tasarlanan çok zincirli bir token sistemi olan Pantos, bugün çok zincirli protokolünün halka açık beta lansmanını duyuruyor. Geliştiriciler ve kullanıcılar, belirteç göndermek, desteklenen zincirlerin yerel paralarını sarmak ve yakında birkaç tıklamayla çok zincirli belirteçleri kolayca oluşturmak ve dağıtmak için genel beta sürümünü kullanabilecekler.

Pantos, güvenli ve sorunsuz Web3 birlikte çalışabilirliğini mümkün kılarak kitlelere gerçekten çok zincirli bir belirteç sistemi getirmek için PANDAS (Pantos Dijital Varlık Standardı) adlı yeni bir Çoklu Zincir Token Standardı sunuyor. Pantos şu anda test ağında yedi zinciri desteklemektedir: Ethereum, Polygon, Avalanche, BNB, Cronos, Celo ve Fantom; ve sürekli olarak daha fazla EVM ve EVM olmayan zinciri entegre etmeyi planlıyor.

Günümüzün Web3 uygulamalarının ve köprülerinin çoğu, Web3 işlevlerini kitlelere ulaştırmak için gereken güvenlik ve sorunsuz kullanıcı deneyiminden yoksundur. Pantos, geliştiricilerin çok zincirli varlıkları kolayca oluşturmasını sağlamak için güvenilir bir altyapı ve doğru araçlar sunarak bunu iyileştirmeyi hedefliyor.

Pantos, 2018 yılında Bitpanda tarafından TU Wien (Avusturya) ve daha sonra TU Hamburg (Almanya) ile işbirliği içinde gerçek anlamda merkezi olmayan çok zincirli jeton transferleri ve blok zinciri birlikte çalışabilirliği için açık bir standart oluşturmak üzere bir şirket içi araştırma projesi olarak başladı. Herkese açık beta, kehanetler, röleler, akıllı sözleşmeler ve blok zinciri verimliliği alanlarında yıllarca süren çığır açan araştırmaların ardından ortaya çıkıyor. Pantos, üniversitelerdeki araştırmacılarıyla birlikte, Christian Doppler Laboratuvarı Nesnelerin İnterneti için Blockchain Teknolojileri’nin bir parçası olarak dünyanın en büyük blockchain araştırma laboratuvarlarından birini yönetiyor ve proje için Avusturya hükümetinden fon sağlamayı başardı.

Hem Pantos hem de Bitpanda’nın CEO’su ve Kurucu Ortağı Eric Demuth, “Avrupa’nın en saygın üniversitelerinden bazılarıyla işbirliği içinde yıllarca süren araştırmaların ardından halka açık beta sürümünü sunmaktan heyecan duyuyoruz. Multichain teknolojisinin Web3 için bir katalizör olacağına ve yaygın kripto kabulünü teşvik edeceğine inanıyoruz. Pantos, kullanıcılara çok zincirli bir Web3’e erişmenin en basit yolunu sunuyor.”

Bitpanda’nın iş uzmanlığı, Pantos’a bir araştırma projesinden son kullanıcılar ve geliştiriciler için basit ve erişilebilir bir şekilde sunulan tamamen işlevsel bir ürüne geçişte yardımcı olur. Bitpanda ayrıca Pantos’un çok zincirli token sistemini ilk benimseyenlerden biri olacak. Ayrıca Pantos, blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümleri konusunda Pantos ile birlikte çalışan önde gelen Avusturya bankası Raiffeisen Bank International (RBI) ile bir ortaklık kurdu. Pantos’un yerel belirteci PAN şu anda Bitpanda ve N26’da alım satım için kullanılabilir.

Pantos’taki araştırmacılar, kullanıcıların her türlü dijital varlığı tamamen merkezi olmayan ve güvene dayalı olmayan bir şekilde farklı blok zinciri protokolleri arasında serbestçe aktarmalarına olanak tanıyan bir teknoloji geliştiriyor. Yeni PANDAS-20 standardını kullanan geliştiriciler, varlıkları bakım çalışması olmadan çeşitli blok zincirlerinde konuşlandırabilecekler. Kodlama becerilerine sahip olmayan ilgili kullanıcılar veya dijital içerik oluşturucular, kendi çoklu zincir belirteçlerini kolaylıkla dağıtabilecekler.

Sonunda kendi gas token’ı olan PAN ile tamamen merkezi olmayan bir açık kaynak protokolü olmayı hedeflese de, Pantos’un halka açık beta sürümü, sorunsuz bir başlatma sağlamak için güvenilir bir doğrulama mekanizmasıyla birlikte gelir. Bu şekilde ekip, ağın kademeli olarak tamamen merkezi olmayan bir sisteme dönüşmeden önce ilk aşamalarında saldırıya uğramamasını sağlayacaktır.