BNY Mellon, temkinli de olsa dijital varlık alanını keşfetmeye devam etmeye kararlı olduğunu açıkladı.
BNY Mellon, Dijital Varlık Alanına Girmemeyi, Bilgisayar Yerine Kağıt Kullanmaya Benzetti
CEO Robin Vince dün bir yatırım toplantısında dijital varlıkların bankanın “en uzun vadeli hamlesi” olduğunu söyledi ve dünyanın sürekli faaliyet gösteren en eski bankası BNY Mellon olarak teknoloji değişikliklerine uyum sağlamak zorunda olduklarını kabul etti:
“Muhtemelen gerçekleşecek bir gelecek için yatırım yapıyoruz ama gerçekleşmeyebilir de. Ama eğer gerçekleşirse, bizim de orada olmamız gerekiyor. Geniş dijital varlık alanına katılmanın bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz.”
Bankanın CEO’su dijital varlık alanını görmezden gelmeyi “50 yıl öncesinin saklama kuruluşu olmak ve kâğıda bağlı kalıp bilgisayar kullanmamakla” kıyasladı ve ekledi: “Bu biz olmayacağız.”
BNY Mellon, dijital varlık alanına giren çeşitli geleneksel kurumsal şirketlerden biri. Fidelity, geçen ay metaverse ticari marka başvurularını yapmadan önce Kasım ayında bireysel kripto hesapları açmıştı. BlackRock geçtiğimiz Ağustos ayında özel bir bitcoin tröstünün yanı sıra Avrupa’da kripto ve blok zinciri bağlantılı bir ETF başlatmıştı.
BNY Mellon, dördüncü çeyrekte kârının %38 azalarak bir önceki yıl kaydedilen 822 milyon dolardan 509 milyon dolara düştüğünü bildirdi. WSJ’nin haberine göre banka, personel sayısının %3’ünü yani yaklaşık 1.500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.
Banka geçen yıl New York’un mali düzenleyicisinden belirli müşterilerin Bitcoin ve Ethereum mevduatlarını kabul etmek üzere onay almıştı. BNY Mellon, depolama hamlesinde iki ana ortağı olarak Fireblocks ve Chainalysis ile çalışırken, Blockdaemon dahil diğer firmalardan da yararlanıyor.
Banka ayrıca Dijital Varlık Fonu Hizmetleri ve Dijital Varlık Saklama olmak üzere iki dijital varlık platformu sunuyor.
Dijital Varlık Fonu Hizmetleri, Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) da dahil olmak üzere yaklaşık 19 kripto ETF’sine ve yatırım fonuna hizmet veriyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.