Çoğu altcoin dönem dönem yükselişe geçip yeni ATH’ler yaşasa da Chainlink gelecek vaat etmesine rağmen ne yazık ki kendisinden beklenen ivmeyi son dönemde gösteremedi.
Hatta birçok coinin aksine geçmişini tekrar etmekten öteye gidemiyor. Nitekim mayıs ayındaki fiyat geçmişini yineleyen coin (son 10 günde %33’lük bir düşüş yaşadı) bu ay güçlü bir başlangıç yapmasına karşın an itibarı ile %5’in üzerinde bir düşüşle 25.76 dolardan işlem görüyor.
Öte yandan Chainlink’in asıl problemi uzun zamandır düşüyor olması değil, uzun zamandır yükselmiyor olması. Yeni bir ATH görmemesinin yanı sıra makro ölçekte hala 35 ila 25 dolar arasında değişen LINK fiyatı sadece destek hattını test edebildi.
Altı aylık süreçte ise fiyat en fazla %0.39’luk bir hareketlenme yaşadı. En güçlü altcoinler olarak sayılan Solana ve Shiba Inu ise dudak uçuklatıcı yükselişler kaydetti.
Bir dönem 15.liğe kadar yükselen LINK, şu sıralar 19. sırada yer alıyor. Hal böyle olunca da ciddi anlamda hüsran yaşayan LINK yatırımcılarının %27’si coin arzını ellerinde tutuyor. Bununla birlikte aktif adres sayılarında da gözle görülür bir düşüş var.
Bunlara ek olarak mayıs ayından beri sürekli aktif LTH satışları da borsalardaki arzın yükselmesine neden oldu. Tüm bu nedenler bir araya geldiğinde ise Chainlink’in ağ büyümesinin ve piyasa değerinin neredeyse yetersiz olması olağan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu düşüş trendinin devam etmesi halinde ise ne yazık ki ilk 20’deki yerini korumaktan da aciz kalabilir.
Tüm bunlara rağmen kurumsal yatırımcıların LINK üzerinde açtığı long pozisyonlar (yükseliş yönlü pozisyon) fiyat düştükçe artmaya devam ediyor. Bu da düşüş trendinde olsa bile LINK’ın beklenmedik bir ivmeyle yükselmesini sağlayabilir.