Çin, 3.5 milyon kripto para sahibinin olduğu ülkelerden birisi. Ülkede kripto para birimleri baskı ve tehdit altında olsa da Çin hükümetinin sürekli yeni reform kararları ve bazı Bitcoin ve farklı kripto para birimlerine yönelik çalışmaları var. Çin hükümeti kripto paraları yasaklamaktan yana olmasa da bazı düzenlemeler ile kısıtlamalar uygulamak ve bu kısıtlamaları uygularken aynı zamanda kripto para kullanımını mümkün olduğunca en düşük seviyelere indirmek istiyor.
Avrupa’nın gerisinde asla kalmamak isteyen Çin yönetimi, yapılacak olan finans sistemi düzenlemelerinde bugün olmasa da gelecekte kripto paraların olmasına karar verebilecek olduklarını ve bu sayede düzenlemelerin sayısının artmasına bağlı olarak bazı düzenlemelerin kripto para birimleri için en kısa süre içerisinde yeniden uygulanmasını istiyor.
Çin hükümeti bundan birkaç yıl önce 2013 yılında kripto paraları takibine aldı ve kripto para düzenlemeleri konusunda bazı kararlar verdi. Pekin, kripto paraları yasaklamadı ancak baskı ve tehdit politikası yürüterek kripto para düzenlemelerine gerek olmadığını, aynı zamanda kısıtlamaların Çin vatandaşlarının büyük kısmını kripto para almaktan vazgeçirecek olduğunu açıklamıştı.
Bugün ise Asya merkezli kripto para yatırımlarının sayısında büyük bir artış olduğu ve bu artışın bugün kripto para piyasasında yaşanan artıştan sorumlu olan sebep olduğu belirtiliyor. ABD’nin ve Kanada’nın Bitcoin hakkında herhangi bir kısıtlama uygulamıyor olması Pekin yönetiminde yasaklar uygulamayarak takipte klamaya devam etmeleri ve baskı politikasını sürdürmeye devam ederken, aynı zamanda kripto para sektörünün kontrolünü Çinli yatırımcıların elinde tutmaya yönelik isteğinin üzerine örtü indirmiyor.
Çinliler, kripto para satın almaya başladığı ve mevcut farklı diğer yatırımlara göre bu yatırım aracına ilgi göstermeye başlaması sonrasında farklı farklı yüzlerce kripto para biriminde yükseliş oldu.