Beştepe’de gerçekleşen “Dijital Türkiye 2023 1.Toplantısında” konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Blockchain teknolojisinin E-Devlet sistemine entegrasyonu hakkında bilgiler verdi.
Ülkemizin dijital vatandaşlık platformu E-Devlet’e getirilecek yenilikleri açıklayan Oktay, bunlardan en önemlisinin blockchain tabanlı dijital kimlik projesi olduğunu söyledi.
E-Devlet’te getirilecek yeniliklerin kamu hizmetlerinin kolaylaştırılması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı yardımcısı, vatandaşlardan alınan geri bildirimler doğrultusunda “Dijital Türkiye 2023” çalışmalarına devam edildiğini ifade etti.
Türkiye Yüzyılı’nı dijitalin yüzyılı haline getirecek ilerlemelere vesile olması temennisinde bulunan Oktay şunları söyledi:
“E-Devlet’te yeni bir devrim olacak blockchain tabanlı bir giriş sistemi olan “Dijital Kimliği” getiriyoruz.
E-Cüzdan uygulaması aracılığıyla vatandaşlarımız blockchain üzerinde oluşturulmuş dijital kimlikleri ile E-Devlet’e giriş yapabilecek.”
Dijital kamu hizmetlerini daha kolaylıkla erişilebilir hale getirmeye çalıştıklarını belirten Fuat Oktay, “Bu kapsamda bir alandaki tüm hizmetleri tek ekranda sunan bütünleşik hizmetlerden, ‘İkametgahım’, ‘Çalışma Hayatım’, ‘Hac ve Umre İşlemleri’ yoğun ilgi görmektedir.” dedi.
Oktay, “Dijital Türkiye” hedefi doğrultusunda E-Devlet’e entegre edilecek içerikler arasında askerliğim, çalışma hayatım gibi alanların yanı sıra veraset işlemleri, e-cüzdan, eğitim hayatım, blockchain tabanlı dijital kimlik gibi yeni alanların da hayata geçirileceğini söyledi.