IntoTheBlock tarafından Ethereum kârlılık oranı ile ilgili paylaşılan en son verilere baktığımızda son düşüşe rağmen güçlü durduğu ve Ethereum tutan adreslerin %69,25’lik bir payın kârda olduğu görülmektedir.
Geçtiğimiz hafta son düşüşünden sonra fiyat 3.100 ve 3.200 dolar direnç bölgesine doğru bir yükseliş hareketinde bulundu.
Fakat ETH 3.000 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmayı başaramayıp tekrardan 2800 destek bölgesine geri çekilme oluşturdu.
IntoTheBlock kârlılık değerleri ile teknik verileri incelediğimizde ise en son yapmış olduğu düşüş ile 2800 ve 2790 dolar seviyesinden ilk tepkisini aldığı ve buradaki momentumun da fiyatla örtüştüğünü görebilmekteyiz.
Bir başka formasyon ise en son yaptığı zirveden gelen eğik direnç seviyesini henüz kıramadığı fakat destek bölgesinden tepki aldığı görülmektedir.
Dolayısı ile bu durum hem direnç bölgesi hem de üst trend yapısına bir yükseliş başlatabilir. Fakat major direnç seviyesi olan ve düşen trend yapısını yükseliş yönünde değiştirebilmesi için satıcı bölge olan 3168 ve 3200 dolar bölgelerinin hacimli bir kırılım ile bu bölge üzerinde tutunması gerekecektir.
Aksi durumunda, eğik destek bölgelerinin alıcı baskısını kaybetmesi ile yani 2700 dolar bölgesinin korunamaması durumunda 2500 dolar seviyelerine geri çekilme görülebilir.
RSI ve MACD tarafına baktığımızda özellikle RSI tarafında 4 saatlik zaman diliminde bir pozitif uyumsuzluğun oluştuğu ve aşırı satış bölgesinden tepki alışları ile nötr bölgeye doğru yükseliş yapmaktadır. Aynı zamanda MACD verilerinde de ortalamaların yukarı kesişmesi mevcuttur.
Sonuç olarak, günlük ve haftalık zaman dilimlerinde henüz yükselen bir trend yapısı oluşmadığından dolayı bu bölgelerde satıcıların alıcılardan daha baskın olduğu görülmektedir.
Son zamanlarda özellikle BTC ile paralel giden ETH tarafında da Bitcoin’in yükseliş trendine geçmesi durumunda bu etkilerin altcoinlere olan momentum akış ilişkisine etki edip etmediği gözlemlenerek takip edilmesini gerektiğini düşünüyorum.