CNBC’de yayınlanan bir habere göre FBI ve LinkedIn, yatırımcıları Bitcoin ve kripto para dolandırıcılığına çekmek için sosyal medya platformunu kullanan dolandırıcılarla mücadele etmek üzere birlikte çalıştıklarını bildirdi.
Habere göre, FBI’ın San Francisco ve Sacramento, California saha ofislerinden sorumlu özel ajanı Sean Ragan, kötü niyetli kişilerin LinkedIn ve müşterileri için “önemli bir tehdit” oluşturduğunu söyledi.
Ragan, “Bu tür dolandırıcılık faaliyetleri önemli, pek çok potansiyel kurban var ve çok sayıda geçmiş ve mevcut kurban bulunuyor,” dedi.
Dolandırıcılar LinkedIn Üzerinde Kurbanlarının Kripto Paralarını Çalıyor
Rapora göre tipik bir senaryoda, bir dolandırıcı sahte bir profil ile bir meslek uzmanı gibi davranarak bir LinkedIn kullanıcısına ulaşıyor ve kripto yatırımları yoluyla para kazanma teklifine geçmeden önce küçük konuşmalar yapıyor.
Sonunda, dolandırıcı aylar boyunca kazanılan güveni kullanarak kullanıcıyı kendi kontrolündeki bir siteye para yatırmaya yönlendiriyor ve ardından hesabı boşaltıyor.
Bir grup mağdur, kayıplarının 200.000 ila 1.6 milyon dolar arasında değiştiğini söyledi.
FBI’ın bu tür yatırım dolandırıcılıklarında bir artış gördüğünü söyleyen Ragan, aktif soruşturmaları olduğunu ancak açık davalar olduğu için yorum yapamayacağını da belirtti.
LinkedIn, yaptığı açıklamada platformunda son zamanlarda dolandırıcılık olaylarının arttığını kabul etti.
Şirket, “Üyelerimizi güvende tutmak için her gün çalışıyoruz ve bu, sahte hesapları, yanlış bilgileri ve şüpheli dolandırıcılığı tespit etmek ve ele almak için otomatik ve manuel önlemlere yatırım yapmayı da içeriyor” dedi.
LinkedIn, platformu aracılığıyla üyelerinden ne kadar para çalındığına dair herhangi bir tahminde bulunmadığını belirtirken, dolandırıcılıkla ilgili altı aylık raporuna göre 2021 yılında platformundan 32 milyondan fazla sahte hesabı sildiğini söyledi.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorumları Göster (1)
FAI‘ın bu ikisinede hesap sorsa Terra luna ve BİNANCE dende hesap sorsun bizim paramızı yok etiler bunların dolandırıcıdan farkı yok