Bitcoin 40.000$ seviyesinde dirençleri zorlarken, olumsuz haber akışı gelmeye devam ediyor. Tether FUD’u işe yaramayınca IMF sahneye çıktı.
Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) önde gelen tanınmış ekonomistleri Tobias Adrian ve Rhoda Weeks-Brown ülkelerin Bitcoin’i benimsemesini değerlendirdikleri bir makale yayınladı.
Ekonomistler ülkelerin Bitcoin’i benimsemelerinin ve resmi para birimi olarak kabul etmesinin bazı makroekonomik istikrarsızlığa yol açtığını savunuyorlar.
Ülkelerdeki sanayinin dahi bundan etkileneceğini ifade eden ekonomistler, “işletmeler üretken olmak yerine kripto para birimine kaynak harcayacaklar” dedi.
Bir ülkede Bitcoin’in piyasaya sürülmesinin fiyatlarda dalgalanmaya neden olacağını söyleyen yazarlar Bitcoin’in fiyat oynaklığının önemli ve dikkate alınması gereken bir unsur olduğunun altını çizdi.
Bitcoin’in yaygın suç ve dolandırıcılık vakalarına da konu olduğunu aktaran ekonomistler şu ifadeleri kullandı:
“Hane sahipleri ve işletmeler fiyat dalgalanmaları, dolandırıcılık ve siber saldırılar nedeniyle servetlerini kaybedebilirler. Kripto paraların altında yatan teknolojinin son derece sağlam olduğu kanıtlanmış olsa da teknik aksaklıklar meydana gelebilir. Bitcoin’de yasal bir muhatap olmadığı için zararların tazmini zordur.”
IMF tarafından yayınlanan makalede Bitcoin’e yönelik çevresel pek çok eleştiri ve endişenin dile getirildiği görüldü.
El Salvador’un Bitcoin hamlesinin IMF’yi rahatsız ettiğini daha önce aktarmıştık. Özellikle az gelişmiş ülkelerin Bitcoin’e olan talebi IMF’nin gözünü korkutmuşa benziyor. IMF’nin eleştirilerini bir yana bırakırsak, bugün ülkelerin Bitcoin’i benimseyip benimsememelerini tartışıyor olmamız bile 10 yıllık ve merkeziyetsiz bir para birimi için muazzam bir ilerlemedir.
*Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yorumları Göster (4)
kesin kendilerine düşük fiyattan bitcoin alacaklar düşürmek için uğraşıp duruyorlar. sonrada aslında biz düşündük bu coin faydalı olabilir diyip yükseltecekler.
Imf bir sen eksiktin piyasayı bozmaya sende geldin ne istiyorsun yapıcı olsana Para lazımsa borç verelim sana nedersin
Tabi yüksek faizle para satamayacaksiniz borç alan ülkeleri in iç işlerine müdahale edemeyecek siniz
İstediğiniz kadar uğraşın hiç bir şekilde kripto paraların önünü kesemeyeceksiniz. İleride market hacmi biraz daha artınca piyasayı böyle speküle edemeyeceksiniz