Kripto HaberleriHaberlerİtalya Pandeminin Etkilerinden Kurtuldu Mu?

İtalya Pandeminin Etkilerinden Kurtuldu Mu?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kovid-19 pandemisine karşı kademeli olarak önlemleri genişletme yoluna giden İtalya, 3 aydır uyguladığı sıkı karantina uygulamalarına kademeli olarak gevşeklik sağlama yoluna gidiyor. Hükumet yetkililerince açıklanan bildiriye göre sınır kapıları 3 Haziran’dan itibaren Avrupa ülkelerine açılacak, ayrıca risk içermeyen Schengen Bölgesi’nden gelen kişilere uygulanan 14 günlük karantina uygulamasından da vazgeçilecek.

Bunun yanı sıra mart ayından itibaren seyahat kısıtlamasına tabi tutulan bölgeler arasındaki ulaşımlara da izin verileceği açıklandı. Tüm bunlara ek olarak daha önce 1 Haziran olarak belirlenen restoran, ibadethane ve alışveriş merkezlerine giriş izinlerinin 18 Mayıs’a çekilmesine karar verildi.

Türkiye’de Durum Ne?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 3 Nisan’da 30 il ve Zonguldak’a yapılacak her türlü giriş çıkışlar geçici bir süreyle yasaklanmıştı. 11 Mayıs’ta ise vaka oranlarıyla paralel olarak alınan kararlar neticesinde yasaklı il sayısı 15’e düşürüldü. Vaka sayılarındaki azalmanın söz konusu karantina uygulamalarıyla yakından ilişkili olduğu ve bu önlemler neticesinde de ölüm oranlarında düşüş yaşandığı kaydedildi.

Son güncel karara göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Manisa, Konya, Samsun, Kocaeli, Sakarya, Van ve büyükşehir statüsünde olmayan Zonguldak’ta 16-19 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanmakta.

24 Mayıs Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı ile ilgili henüz karar alınmazken söz konusu kararda vaka sayılarının baz alınacağı açıklandı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları