356 milyonluk vurgunla arkasında binlerce mağdur bırakan kripto para borsası Thodex’in CEO’su Faruk Fatih Özer hakim karşısında çıktı.
Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilen Özer devam eden Thodex yargılamasında ilk savunmasını yaptı.
Kimseyi dolandırmadığını söyleyen Özer, kendisine kumpas kurulduğunu ve savunmasında her şeyi detaylı olarak anlatacağını ifade etti.
Kimlik tespiti sırasında bekar olduğunu, lise mezunu olduğunu ve şuan işsiz olduğunu ifade eden Özer, daha önceki işindeki aylık gelirini hatırlamadığını belirtti.
Faruk Fatih Özer’in Savunması
“Daha önce şirket yönetiyordum, aylık gelirimi hatırlamıyorum. Bugün burada 2 yıldır üzerime atılan iftiralara cevap vereceğim.
Bu durum üzerimde ağır bir yük oluşturuyor. Medya ve iddianamedeki iddialar asılsızdır. Kimseyi dolandırmadım, bana kumpas yapıldı. Savunmamda tüm her şeyi detaylı anlatacağım.
Ticaret hayatıma e-ticaretle başlamıştım. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim.
Bünyeme kattığım yazılımcılarla mobil işlemlere başladım. Kripto para borsası kurmak için tüm hayatım dijital dünyayla iç içe girdi.
Rakip şirketlere de baktığımda eksik olduklarını fark ettim ve bu alanda büyümeye karar verdim. 2017 yılında 400 bin lira sermaye ile şişli Bomonti’de bir yer tuttum ve çalışmalara başladık.
14.09.2017’de Şişli´de bir coin şirketini 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kurdum. İstanbul Ticaret Odası’ndan aldığım belgemi de sunuyorum. Thodex sitesine giren kullanıcılara aydınlatma metni sunuluyordu. Siteye üye olan kişilerin kimlik bilgileri ve istenilen görselle birlikte kişinin doğru kişi mi olduğu belirleniyordu.
Ablam ve abimin 2 yıldır hukuksuz şekilde özgürlüklerinden alıkonulduğunu düşünüyorum. Şirketin benden başka yetkilisi yoktur. Karar alma yetkisine sahip tek kişi bendim. Şirket üzerinde alınan tüm kararlar bana aittir. Ablam Serap Özer´in şirkette herhangi bir yetkisi yoktu. Şirketin benden başka yetkilisi yoktur. Thodex´in bankayla olan işlemleri otomatik olarak yapılıyordu. Şirket üzerinde yapılan işlemleri bankalara excel tablosu şeklinde her hafta kendim kontrol ederek gönderiyordum. Güvenlik açığı olmaması için bunu sadece ben yapıyordum. Çalışanlarımın 2 senedir tutuklu olmasının hukuk sistemimizde kara bir leke olarak hatırlanmasını istiyorum
Ağabeyim Güven Özer şirkete 1 lira dahi sermaye koymadı.
Şirketim hacklendi ve 16 milyon lira zarara uğradım. Üyelik sözleşmesinde de herhangi bir zarar etme durumunda bir sorumluluğumun olmadığını belirtmiştim ve üyeler bunu bilerek üye olmuştu. İflas etme hakkım vardı. Bu siber saldırılara karşı davalar da açtım. Bir kısmını geri kazanabilsem de bir kısmını kaybettim.
Yurt dışına gitmem Thodex’i satıp yeni bir oyun şirketi almak için ufak ufak adımlar atmaktı. Ben uğradığım zarardan dolayı şirketi satma kararı almıştım.
Biri İtalya biri Balkanlar’da olmak üzere iki yatırımcıyla görüştüm. Bu esnada siteye de bakım çalışması şeklinde bir yazı hazırlattım. Panik alış satış istemleriyle zarar ediyordum. Bu nedenle bir süre işlemleri dondurmak istedim.”
Özer’in Kaç Yıl Hapsi İsteniyor?
Özer’in Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.