Bitcoin madenciliği yapan insanların ve kripto para madenciliği konusunda yeni adımlar atmak üzere harekete geçen yatırımcıların dünyada küresel ısınmaya sebep oldukları ve aşırı yüksek enerji tüketiminin daha fazla enerji üretimi sebebi olduğu ifade ediliyor. Dünyada kripto para madenciliğinin aşırı enerji tüketimine sebep olması ve bunun sonucunda aşırı enerji üretimine sebep olması ve enerji üretiminde nükleer santraller ve doğal kaynakların kullanılmasına rağmen daha çok doğal olmayan kaynaklar kullanılıyor. Nükleer santrallerin enerji üretiminde ve enerjinin asıl üretim aşamasında kullanılması ise büyük bir ısınmaya ve dünyada daha fazla küresel ısınmanın artmasına sebep oluyor.
Nükleer santrallerin enerji üretiminde dünyada yaygın olarak kullanılması ve dünyada birçok ülkenin (Türkiye dahil) yeni enerji santralleri inşa ediyor olmasının sonuçlarının gelecekte daha fazla küresel ısınmaya ve radyasyon artışları ile etkisini göstermesi bekleniyor.
Bitcoin madenciliği küresel ısınmaya sebep!
Bitcoin madenciliğinin madencilik yapıldığı sırada sistemsel olarak aşırı yüklü enerji kullanması dolayısı ile aşırı derece ısınan cihazları soğutmak gerekiyor. Bu cihazların aşırı derecede ısınması ise küresel ısınmaya daha fazla sebep oluyor ve küresel ısınmanın artmasında çok fazla etkili rol oynuyor. Fabrikalardan çıkan dumanlar kadar kripto para madenciliğinin de küresel ısınma sebebi olmasının nedeni olarak aşırı ısınma ve yükselen enerji tüketiminin sonucunda enerji tüketiminin artışı gösteriliyor.
ABD’nin dünyada en fazla atmosfere küresel ısınmaya sebep olan gazları yayan ülkesi olması ve Çin ile yarışıyor olmasının bu konuda ABD’li madencilik devleri ve Bitmain benzeri dünya kripto para madenciliği devlerinin daha fazla dikkatli hareket etmesi ve soğutma aşamasından, ısınma değerlerine kadar belirli kontrolleri aksatmaması gerekiyor.
BTC madenciliğinin bu şekilde dünyaya zarar vermesinin önüne geçmek için ise henüz hiçbir teknoloji geliştirilmiş değil.
- Gelecek 30 yıl içerisinde dünyada buzulların en az %10’dan daha fazlasının erimesi ve küresel ısınmanın etkileri sonucunda her yıl en az 1 milyon insanın sıcaklara bağlı olarak ciddi solunum, kalp zorlukları çekmesi ve ölümlerin artması bekleniyor.