IRS ve diğer vergi kurumlarının 2021 yılında ekonomilerin corona virüsü nedeniyle çok ciddi açıklar vermesinden ötürü uygulamaya geçebileceği ve yüksek vergilerin alınmasının mümkün olabileceğini belirttiler. Birçok vergi politikası ve maliye uzmanına göre kripto para birimlerinden %50 oranında bile vergi alınmasına hiçbir ülkede karşı çıkılamayacağı, çünkü bunun bir hizmet olmadığı gibi zorunlu bir ihtiyaç hiç olmadığının farkında olunması gerektiği bilgisi paylaşılıyor.
Ekonomistler ise hükümetler tarafından özellikle Asya merkezli yönetimlerin kripto para birimi vergileri uygulamasının son derece mümkün olabileceğini, bu vergilerin daha çok ekonomik verilerde iyileşme sağlamasının mümkün olabileceğine değiniyorlar.
Başta Çin olmak üzere Japonya, Güney Kore, Rusya ve diğer bazı ülkelerin kripto paralarla ilgili vergi uygulamaya karar vermesi durumunda kazançlardan vergi almaları, aynı zamanda yatırım adımlarında da vergi alınmasının Türkiye’de uygulanan dolar kuru alım ve satım işlemlerinde olana benzer bir vergilendirmeye gidebileceği belirtiliyor.
Kesin olarak hangi ülkede veya hangi ülkelerde kripto para vergisinin 2021 yılında uygulanabileceği merak konusu olurken, özellikle de Türkiye gibi ülkelerde bu tür bir vergilendirme yönteminin uygulanıp uygulanmayacak olduğu konusunda soru işaretleri var. Bu soru işaretleri en erken 2020 yılı sonunda veya 2021 yılında giderilebilecek iken, kripto para kazançlarının %50’ye kadar veya daha fazla vergilendirmesinin önünde durabilecek herhangi bir engelin olmadığı da belirtilenler arasında. İsrail’de kripto para kazançlarından %25 vergi alınırken 100 dolar kazanan bir Bitcoin yatırımcısı 25 dolarını devlete vergi olarak ödemek zorunda.