NEM Nedir? NEM Hakkında Her Şey
NEM, 2015 Mart ayında piyasaya giren merkezsiz bir yapıya sahip ve kullanıcılar arası bir sanal para birimidir. Piyasaya girdiği tarihten itibaren 5,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olmuştur.
Piyasada, lansmandan önce oluşturan 9 milyar NEM bulunur. NEM’in oluşturulma amacı, birçok sanal parada karşılaşılan sorunları iyileştirmektir. Bu sorunlar; ölçeklenebilirlik, hız ve kullanım kolaylığıdır.
NEM’in Özellikleri
- Proof of Importance Algoritması: NEM, blok zincir teknolojisine Proof of Importance (POS) ismi verilen bir yenilik getirir. Proof of Stake algoritmasına benzer fakat çok daha fazla kullanışlı bir yapıya sahiptir. POI algoritması ile, kullanıcıların yaptığı işlem sayısı kadar önemi de artar. Böylece yatırımcıların elindeki coinleri saklamak yerine aktif olarak kullanılmasını sağlar.
- Hasat: Diğer sanal para birimlerindeki madencilik olayı, NEM’de daha farklıdır. Hasat (harvesting) ismi verilen bir özelliği bulunur. Herhangi bir donanıma gerek kalmadan ‘’Hasat’’ işlemi yapabilirsiniz. Ancak bunun için elinizde minimum 10 bin adet XEM (NEM) olması gerekmektedir. Hasatın en büyük avantajlarından biride, madenciliğe göre daha az elektrik harcamasıdır. Bu da kullanıcılar için daha az işlem maliyeti demektir. Bu sebeple NEM, Bitcoin ve diğer birçok para biriminden daha fazla enerji tasarrufu sağlamaktadır.
Süpernode Programı: Bu program, aktif nod çalıştıran herkese ödül verir. Bu nodlar ise ağın güvenliğini sağlamaktadır. Yanıt, zincir yüksekliği ve bant genişliği ihtiyaçlarını karşılayanlara ödüller vermektedir. Fakat Supernode programına girebilmek için minimum 30 milyon XEM ihtiyaç duyulmaktadır.
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!