Devam eden yasal savaşta Ripple yeni destekçiler kazanmaya devam ediyor. Bunların en yenilerinden biri, kripto para projelerini ve Web3 yeniliklerini destekleyen bir risk sermayesi şirketi olan Paradigm.
Rekor kıran 2.5 milyar dolarlık fonuyla Paradigm, kripto para sektöründeki en büyük yatırım şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu durum göz önüne alındığında, neden birdenbire devam eden Ripple davasıyla ilgilendiği oldukça şaşırtıcı.
Paradigm, Ripple Davasının Tüm Kripto Para Sektörünü İlgilendiğini Söyledi
Buna cevaben Paradigm, Ripple davasının sonucunun kripto ve Web3 işletmelerinin geliştirilmesi ve işletilmesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini ve bu nedenle bir amicus brief sunmayı istediğini belirtti.
Şirket, SEC tarafından tercih edilen terminolojiyi dikkatsizce benimseyen bir kararın Paradigm ve bu yeni teknolojiyi kullanıcılara fayda sağlayacak şekilde kullanmayı amaçlayan diğer şirketler üzerinde önemli ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceğinden endişe ettiği için davada yer almak istediğini iddia ediyor.
Paradigm’ın ana savunmasına göre davada Howey testi yanlış kullanıldı. Başvuru belgesinde, hiçbir federal temyiz mahkemesinin, bir yatırım sözleşmesi işlemine konu olan bir varlığın kendi başına bir menkul kıymet olduğuna veya bu varlığın daha sonra devredilmesinin bir menkul kıymet işlemi oluşturacağına karar vermediği ve SEC’in de böyle bir emsal göstermediği vurgulanıyor.
Görünürde anlaşmazlık, belirli XRP token arzlarının ve satışlarının menkul kıymet arzı olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği ile ilgili olabilir.
Bununla birlikte, SEC’in söylemi, XRP tokenlerinin ve buna bağlı olarak çok çeşitli diğer kripto varlıklarının aslında menkul kıymetler olduğuna inandığı için talep ettiğinden daha ileri gidiyor.
Paradigm, mahkemeye gönderdiği bir belgede, SEC’in mahkeme aracılığıyla yeni yargı yetkileri arama girişiminin düzenleyici bir aşırılık teşkil ettiğini iddia etti.
*Yatırım tavsiyesi değildir.