Diğer kripto paralardan farklı olarak bir şirket tarafından üretilen ve madenciliği yapılamayıp şirket tarafından arzı gerçekleştirilen XRP’nin kurucusu olan Ripple şirketinin davalar ile başı belada. Öyle ki insanlar XRP yatırımlarından doğan zararlar neticesinde şikayet edebileceği bir sorumlu bulabiliyor.
Örneğin Bitcoin ile ilgili bir problem yaşandığında, kurucusu bilinmediği ve hiçbir irade tarafından yönetilemediği için kişiler hak talep edebilecek bir muhattap bulamıyor. Ripple’de durum böyle olmadığı için kişiler uğratıkları en ufak zararda şirkete dava açıyor.
Açılan davalar birleştirilecek
Ripple şirketi yaptığı açıklamada, taraflarına açılan davaların hemen hemen hepsinin içeriğinin aynı olduğunu belirtti ve bu davaların birleştirilmesi için başvuruda bulundu. Bunun sonucunda şirket ayrı ayrı davalar ile uğraşmak yerine birçok davayı tek seferde çözebilecek.
Davaların içeriği genelde şu şekilde; XRP bir menkul kıymet olarak görülüyor ve yaşanılan ciddi zararlardan Ripple şirketini sorumlu tutuluyor. Zarara uğrayan taraf kayıplarını geri alabilmek için mahkemeye başvuruyor.
Birçok kişiye göre XRP, bir şirket bünyesinde olduğu için çok güvenilir bir coin olarak gösteriliyor. Ancak bazı kişilere göre ise bir kuruma bağlı olduğu için XRP’ye gerçek bir kripto para gözüyle bakılmıyor.