Rusya’nın en zengin ikinci ismi Vladimir Potanin, kripto paralar ile ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.
Potanin’e göre tokenler ve dijital ruble sayesinde ülkenin merkez bankası, Bitcoin gibi kripto paralara atfedilen riskler olmaksızın yeni teknolojileri teşvik etme imkanına sahip olabilir.
Potanin: “Tokenler ve Dijital Ruble Sayesinde Kripto Paraların Rusya’da Sonu Gelebilir”
Milyarder Vladimir Potanin’in Atomyze şirketinde bir yatırımcı olduğu biliniyor. Bir Blockchain şirketi olan Atomyze, değerli metallerden evlere kadar çok çeşitte varlığı alınıp satılabilen tokenlere dönüştürmesiyle tanınıyor. Bu ay şirketin Rusya kolu, ülkede dijital varlık dağıtımı ve alım satımı konusunda lisans almıştı.
Moskova’da verdiği demeçte Potanin şunları söyledi:
Bazı kripto paraların aksine Atomyze gibi platformlar müşterilerine yüksek kaliteli ve güvenli dijital varlıklar sunuyor. Bu platformlar, piyasadaki bazı güvensiz ürünlerin sonu olabilir.”
Potanin’in bu görüşleri, Rusya Merkez Bankası’nınkiler ile uyuşuyor. Rusya Merkez Bankası, ülkenin finansal sistemine tehdit olarak gördüğü kripto paraların madenciliğinin ve alım satımının tamamıyla yasaklanmasını talep ederken dijital finansal varlıkların gelişimini ise destekliyor.
Rus yetkililer ise dijtial varlıkların düzenlemesini ve vergilendirilmesini talep ederken Rusya başkanı Vladimir Putin ise tarafların kendi aralarında anlaşmasını talep etmişti.
Potanin’e göre dijital varlıkların gelişimi, tokenleştirmeler ve merkez bankasının dijital ruble programı sayesinde kripto paralar üzerindeki tartışmalar gereksiz hale gelebilir.
Ünlü milyardere göre kripto paralar ve stablecoin’lere duyulan korku, bu varlıkların kontrol dışı olmasından kaynaklanıyor. Potanin, dijital varlıklar ya da tokenlerin ise müşterilerin dijital halde bir ürün ya da hizmet alarak bu alım satımların Blockchain üzerine kaydedilmesi fırsatını sunuyor.
“Dijital Varlıklar, Finansal Sistemin Bir Sonraki Gelişim Aşamasıdır”
Potanin, dijital varlıkların gelişimi ile ilgili şunları söyledi:
Kağıt paraların metal paraların yerini almıştı. Daha sonraki aşamada ise nakitsiz ödemeler geldi. Dijital finansal varlıklar ise bu gelişim zincirinin bir sonraki halkasıdır.”