Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i Kurduktan Birkaç Ay Sonraki Yeni E-Postaları Ortaya Çıktı! İşte Detaylar

Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nun ilk çalışma ortağı olan o zamanlar üniversite ikinci sınıf öğrencisi Martti Malmi, Satoshi ile yaptığı e-posta yazışmalarını açıkladı.

Satoshi, e-postalarında Bitcoin’i bir yatırım olarak tanıtmaya ya da “anonimliğini” vurgulamaya gerek olmadığını belirtiyor. Ayrıca Bitcoin’in Proof of Work (POW) sisteminin geleneksel bankacılık sisteminden daha az enerji tükettiğini savunuyor. Buna ek olarak, POW’un güvenilir bir üçüncü taraf olmadan eşler arası elektronik nakit sistemini çalıştırabilecek tek çözüm olduğunu iddia ediyor.

Bununla birlikte söz konusu e-posta bilgileri incelendiğinde, Satoshi, kendisine yardım etmek isteyen hevesli Malmi’ye BTC için bir “sıkça sorulan sorular” bölümü yapmasını ve bunu oluşturduğu web sitesinde yayınlamasını istiyor. Satoshi Nakamoto’nun sıkça sorulan sorular bölümüne eklenmesini istediği sorular arasında BTC node’u kurarken karşılaşılan teknik sorunlara cevaplar yer alıyor.

Bitcoin’e ilk kez parasal değer kazandıran işlem, Ekim 2009’da, internette Sirius olarak bilinen Martti Malmi’nin 5.050 BTC’yi 5.02 dolara satarak her bir Bitcoin’e 0.0009 dolar değer biçmesiyle gerçekleşti.

Satoshi’nin Malmi’ye gönderdiği son e-posta bazı yönetici parolalarını ayarlamak içindi. Bundan sonra Satoshi ortadan kayboldu.

Satoshi, e-postalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut Visa kredi kartı ağı yaklaşık 15 milyon kredi kartı işlemi gerçekleştiriyor

Dünya genelinde her gün internet üzerinden alışveriş yapılıyor. Bitcoin halihazırda mevcut donanımlarla maliyetinin çok altında bir maliyetle bundan çok daha büyük ölçeklere ulaşabiliyor. BTC hiçbir zaman gerçekten bir ölçek tavanına ulaşmaz.

Moore Yasası’na göre, donanım hızının 5 yıl içinde 10 kat, 10 yıl içinde ise 100 kat daha hızlı olmasını bekleyebiliriz. Bitcoin çılgın benimsenme oranlarında büyüse bile, bilgisayar hızlarının işlem sayısının önünde kalacağını düşünüyorum.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!